• Zuidland - Vitesse Delft: 1 - 1

  Zuidland - Vitesse Delft 1-1

  Welgemoed reden we naar Zuidland. Immers het gaat langzaam maar zeker steeds beter met de prestaties van het eerste elftal en na de goede avondwedstrijd tegen Westlandia van afgelopen dinsdag 2 april verwachtten we ook een wedstrijd met inzet en goed voetbal uit en tegen Zuidland. Deze verwachting kwam vandaag niet uit. Vitesse startte in de eerste helft nog wel goed en stond na 10 minuten reeds met 1-0 voor. Een terecht gegeven vrije trap na een overtreding van Zuidland werd door Sjoerd van der Kolk goed voor het doel gegeven en werd daarna al frommelend, al dan niet nog getoucheerd door een voetje van een Zuidland verdediger, door Patrick Dos Reis Tavares in het doel gedeponeerd. Dat was een prima opsteker, maar misschien tevens een ongelukkig gelukje. Van echt goed samenspel was vandaag geen sprake meer en het was teleurstellend om te zien dat er weinig tot geen combinaties lukten. Gelukkig voor Vitesse was Zuidland ook niet een goed voetballende ploeg en als er al eens een kansje leek te zijn blonken ook zij niet uit door goede aanvallende acties.

  Naarmate de wedstrijd vorderde waren er wel enkele doorbraken maar steeds ging het net niet goed. In de 12e minuut moest Kawa Hisso reddend optreden en deed dat met verve en in de 21e en 26e minuut brak Vitesse tot tweemaal uit maar wist uiteindelijk zelfs niet op het doel van Zuidland te schieten. Rondom de veertigste minuut was het eerst Rik die een doorloopbal niet voldoende onder controle kon krijgen en er slechts een corner uitsleepte die verder geen gevaar bracht. Direct daarna kreeg Denzel dos Santos een mogelijkheid toen de Zuidland keeper de bal pardoes in zijn voeten schoof maar de boogbal die Denzel waarschijnlijk in gedachten had kwam er jammer genoeg niet uit en het feest van een veiliger voorsprong met de rust ging niet door. Wat zou de tweede helft brengen?

  Zuidland begon na de thee fanatiek en wist gedurende een minuut of tien Vitesse onder druk te zetten. In de 50e minuut gaf Hamza el Kadouri tussendoor een prima voorzet maar Rik Burgering miste deze kopkans. Direct hierna schoot een speler van Zuidland, in de eerstvolgende aanval de bal keihard tegen de hand/arm van een inspringende Vitesse verdediger waarbij het lichaamsdeel wat ongelukkig in de ruimte verkeerde. De toegekende penalty werd feilloos ingeschoten: 1-1.

  Vitesse wisselde kort hierna tot tweemaal toe maar het geluk zat Vitesse nog steeds niet mee: tot tweemaal toe kwam er in de 67e minuut een grote kans voor Zuidland maar beide keren werd er gelukkig niet scherp afgedrukt en het doel van Vitesse niet gevonden. In de 69e minuut kreeg Nasreddine Harrass bij een snelle uitval een goede kans maar hij zocht het doel veel te hoog. Hierna ontstonden er nog wel wat kleine kansjes mede dankzij de snelheid van Nasreddine Harrass maar ook dat liep steeds op niets uit. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het aanvalsspel steeds onnauwkeuriger maar bij een snelle uitval in de 88e minuut moest Kawa Hisso gestrekt naar de grond om een goede inzet van Zuidland te pareren. Het verhaal eindigde in de 92e minuut met een vrije trap van Denzel dos Santos die echter over het doel ging.

  De eindstand werd aldus 1-1 en dat was waarschijnlijk ook wel de meest eerlijke verdeling gezien het vertoonde spel van beide ploegen. Het valt te hopen dat Vitesse de komende weken nog wat extra strijdlust en saamhorigheid weet te vinden. Immers dankzij de andere uitslagen van vandaag blijkt het gelijke spel en dus verlies van twee punten nog niet desastreus voor de eindklassering van de derde periode te zijn.

  Opstelling Vitesse Delft:
  Kawa Hisso
  Jeroen Lathouwers, Lars Fransen (65 Dyon Rosbergen), Sjoerd van der Kolk, Hamza el Kaddouri
  Melvin Kingsale, Daan Burgering, Patrick Dos Reis Tavares
  Denzel dos Santos, Helder Mendes Andrade, (59 Nasreddine Harrass), Rick Burgering(75 Steven Eilering)

  Niek Praagman
rfwbs-sliderfwbs-slide