• Zes kampioenschappen voor Scott Dijkxhoorn

  De 16-jarige Scott Dijkxhoorn werd afgelopen seizoen voor de derde keer op rij kampioen in de jeugd van Vitesse Delft. De teller staat inmiddels op maar liefst zes kampioenschappen, een bijzonder aantal.

  De naam Dijkxhoorn is geen onbekende op Sportpark Tanthof Zuid. Koos Dijkxhoorn, opa van Scott, speelde in het verleden tien seizoenen als centrale verdediger in de hoofdmacht van Vitesse Delft. Koos Dijkxhoorn bracht de liefde voor Vitesse Delft over op zijn zoon en kleinzoons.

  Scott Dijkxhoorn begon op 7-jarige leeftijd te voetballen bij Vitesse Delft en veranderde snel van voetballer naar keeper. ‘Eigenlijk was dat best toevallig. Mijn team had een keeper nodig en toen ben ik een wedstrijd gaan keepen omdat ik in die tijd niet zoveel wilde lopen. Vanaf dat moment ben ik altijd keeper gebleven. Ik ben het ook steeds leuker gaan vinden.’
  In zijn tweede seizoen in het derde team van de Onder 9 werd Scott kampioen. Al snel volgde de volgende kampioenschappen.
   
  Aan het kampioenschap van 2 seizoenen geleden, in het eerste team van Onder 15, beleefde Scott zijn mooiste herinneringen. ‘Dat seizoen zat ik in een leuk team en we konden eigenlijk ook goed met elkaar opschieten. Je zag daardoor dat we echt een team waren dat er voor wilde gaan.’ Doelde Scott op het kampioenschap. ‘Ik heb in dat jaar ook veel geleerd van mijn trainer Rick Burgering, vooral in het meevoetballen als keeper. Ook van keeperstrainer Farid van Baarle leert Scott enorm veel. ‘Ik merk dat ik enorm vooruit ben gegaan in het keepen sinds ik keeperstraining krijg van Farid. Hij geeft mij enorm veel tips waar ik in de wedstrijd veel aan heb.’

  Aankomend seizoen wordt Rick Burgering weer de trainer van Scott. Burgering kijkt er enorm naar uit om het komende seizoen weer met Scott te werken. ‘Twee seizoenen geleden, toen ik de trainer was van Scott, werden we kampioen door een hele solide verdediging. Scott is daar heel belangrijk in geweest met goede reddingen en door altijd ver voor zijn goal te keepen. Hierdoor kon de verdediging meer naar voren spelen en meer risico’s nemen in balbezit.’
   
  Scott heeft vertrouwen in een zevende kampioenschap volgend seizoen in de Eerste klasse. ‘Ik denk dat we volgend seizoen zeker kans maken. Ons team is zeer sterk en we hebben de kwaliteiten om opnieuw kampioen te worden.’

  Of we Scott Dijkxhoorn ooit gaan zien in Vitesse Delft 1? Daar gaat Scott wel voor: ‘Ik speel al heel mijn leven bij Vitesse Delft en zou het heel mooi vinden om ooit in het eerste te mogen keepen.’
rfwbs-sliderfwbs-slide