• XerxesDZB - Vitesse Delft 3 - 0

Vitesse verloor vorige week de eerste wedstrijd voor de beker met 1-3 van stadgenoot Wippolder,
    terwijl eersteklasser XerxesDZB met 0-2 van Sparta won.
    Voor Vitesse is het belangrijk te laten zien, dat het zich wel degelijk met eersteklassers kan meten. Goed voor het zelfvertrouwen.
    De oefencampagne is met wisselend succes verlopen. Duidelijk is, dat het elftal nog beter op elkaar ingespeeld moet worden.
    XerxesDZB nam al direct initiatief met snel combinatievoetbal over de grond. Daarbij moest Vitesse duidelijk wennen aan de felheid van de tegenstanders in persoonlijke duels. Er was geen tijd om de bal rustig aan te nemen en een goede vervolgpass te verzenden, ook al omdat de jonge Rotterdammers heel gegroepeerd speelden, met positiewisselingen, druk op de Vitesse-verdediging en prima positiespel. In de eerste helft leidde dat niet tot veel grote kansen. Zo nu en dan kon Vitesse zich onder de druk uit voetballen en dat leidde tot mogelijkheden. De schoten gingen echter net naast of waren te gemakkelijk voor de keeper. Een keer bracht de lat Xerxes redding.
    De tweede helft leek op de eerste. Xerxes stond zelfs de Vitesseopbouw vanuit de verdediging niet toe. Te vaak kwam Xerxes al voor de middellijn makkelijk aan de bal. De verwachte 1-0 kwam in de 60e minuut tot stand via een mooie combinatie door het centrum van de Vitesse-verdediging.
    Een corner werd ingekopt en het derde doelpunt ontstond ook uit een mooie combinatie. Vitessedoelman Lennart van den Engel voorkwam meer doelpunten middels goede reddingen.

Vitesse is nog niet zo ver als eerste klasser Xerxes, maar er is potentie zat. Vitesse zal gegroepeerd gaan spelen en bij balbezit zorgen, dat er veel spelers vóór de bal aanspeelbaar zijn, met snel aansluitende verdedigers. Het is geen schande van eersteklassers te verliezen, je leert er alleen maar van. Vitesse gaat ongetwijfeld weer een rol van betekenis spelen in de tweede klasse.

Volgende week, 16 september, staat de bekerwedstrijd Sparta (AV)- Vitesse Delft op het programma.