• Westlandia - Vitesse Delft 5 - 1

  Westlandia heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse Delft met 5-1 gewonnen. De Delftenaren waren – op het eerste kwartier na – kansloos tegen de thuisploeg.

  Onder slechte weersomstandigheden – het waaide en regende flink op Sportpark De Hoge Bomen – ging de strijd aanvankelijk gelijk op. Beide ploegen deelden speldenprikken uit. Zo schoot Vince Olsthoorn namens de thuisploeg na een corner over. Aan de andere kant had keeper Tim Janssen moeite met een schot van Levie Schut en was hij een stuk zekerder bij een poging van Rick Burgering.

  Gevaarlijker
  In de twintigste minuut kwam Westlandia op voorsprong via een aanval over links. Keeper Sven Bekking was kansloos op de inzet: 1-0. Drie minuten later leek de strijd al beslist, want een schot van grote afstand van Tim van der Voort vloog over Bekking heen: 2-0. Vanaf dat moment speelde Vitesse Delft een verloren wedstrijd. De ploeg probeerde het wel, maar was aanvallend niet bij machte om gevaar te stichten. Sterker nog, Westlandia was gevaarlijker. Een schot van Rick van Schie ging via de vingertoppen van Bekking over, verdediger Lars van den Berg miste alleen voor de keeper van Vitesse Delft en een prachtig schot van Donny van Oijen spatte uiteen op de lat. Tussendoor was de ploeg van de coaches Theo Verbeek en Rob Klop al op 3-0 gekomen. Na balverlies op het middenveld werd een voorzet vanaf links succesvol afgerond door Pepijn Vis.

  Overtuigend
  Na de rust wist Vitesse Delft wat het te doen stond. Een vroege treffer zou de ploeg van Ronald Hes weer terug in de wedstrijd kunnen brengen. Daar kwam echter niets van terecht. Spits Van der Voort van Westlandia schoot de bal in de 49e minuut snoeihard achter doelman Bekking: 4-0. Zes minuten later belandde een steekpass vanaf het middenveld bij Mike Vijverberg. Nu was Bekking de baas en redde overtuigend. De bezoekers konden er weinig tegenoverstellen en tot overmaat van ramp was het in de 61e minuut weer raak. Verdediger Kenneth Duah liet zich aftroeven en weer was Van der Voort succesvol: 5-0.

  Vrije trap
  De strijd was allang beslist en de thuisploeg nam gas terug. Hierdoor kwam Vitesse Delft wat vaker voor het doel van keeper Janssen. In de 67e minuut ging een schot van Gigi Vermeer naast en negen minuten later kreeg de ploeg uit Delft een vrije trap. Spits Duncan Sjerp schoot de bal achter Janssen: 5-1. Dit was het laatste wapenfeit in de stromende regen. Na negentig minuten en wat blessuretijd floot scheidsrechter Ruben Kooy voor het laatste fluitsignaal. Westlandia stapte als overwinnaar van het veld en blijft in de top van de tweede klasse meedraaien. Voor Vitesse Delft lijkt de winterstop het juiste moment te komen. De ploeg staat in de middenmoot en moet de komende periode gebruiken om zich voor te bereiden op de tweede competitiehelft.

  Tekst: Harold Koster
rfwbs-sliderfwbs-slide