• Westlandia - Vitesse Delft 4 - 1

  Voor Westlandia stond er niets meer op het spel tegen Vitesse Delft. Voor de Delftenaren was er een heel kleine kans op nacompetitie, maar dan moest het zelf winnen en Berkel moest punten morsen. Geen van beide gebeurde, waardoor Vitesse Delft en Westlandia eindigden in de middenmoot op respectievelijk de zevende en vbijfde plaats.
  Vitesse Delft moest het vanwege schorsingen en blessures doen met jonge spelers als Bixintxo Azurmendi, Fallilou Gueyne, Mark de Graaf, Pepijn Snel en Ali Quraishi. Aan hen lag het niet dat de ploeg van trainer Ronald Hes verloor. Zij speelden prima en zijn beloften voor de nieuwe selectie. Van hen kon natuurlijk niet worden verwacht, dat ze het team op sleeptouw.
  Onwennig ging Vitesse Delft van start en Westlandia combineerde er direct lustig op los. Al in de derde minuut leidde dat tot een schot van Tim van de Voort, dat het net deed bollen: 1-0. De bezoekers gooiden de schroom van zich af en kwamen aan aanvallen toe. Goede aanvallen leidden tot vrije trappen en schoten, die net naast gingen of door doelman Jari Duijvestijn werden gestopt. Westlandia was slim in het voorkomen van gevaarlijke situaties. Indien nodig waren er functionele overtredingen, die de vaart uit de Vitesse Delft-aanvallen haalden. Een penalty werd niet gegeven toen een Westlandia-verdediger in het strafschopgebied een Delftse aanvaller van achteren neerlegde.
  Tim van der Voort bleef de gevaarlijkste Westlander. Altijd aanspeelbaar, sterk in de duels en zeer doelgericht bleef hij lastig voor de Delftse verdediging. Westlandia bleef de bovenliggende partij, maar Vitesse Delft kon geregeld ook gevaarlijk worden. Vitesse Delft-keeper Van den Hengel had het druk en maakte een uitstekende indruk. Een schot buiten zijn bereik eindigde op de paal, waarna Given Baven voor de 2-0 tekende. Een vrije trap op zo’n vijfentwintig meter van het doel werd vlak voor rust door Sander Koeleman prachtig in de kruising geplaatst. Deze 2-1 stand gaf Vitesse Delft vertrouwen voor de tweede helft en dat bleek ook.
  Direct na rust zette de ploeg van Ronald Hes Westlandia onder druk. Er waren mooie aanvallen, die een doelpunt verdienden, maar die bleven uit. Na net een uur spelen wachtte Daan Burgering op een fluitsignaal van scheidsrechter Wieman voor een Westlandia-overtreding. Dat signaal bleef uit en het getreuzel betekende balbezit voor Westlandia en de 3-1. De wedstrijd was gespeeld. Vitesse Delft kon niet veel meer en Westlandia vond het ook wel goed zo. Een schot op de lat van Yordi van Beek eindigde in het derde doelpunt van Tim van der Voort: 4-1. Keeper Van den Hengel behoedde Vitesse Delft met enkele fantastische reddingen voor een grotere nederlaag. Gronsveld kwam net wat ruimte te kort voor het tweede doelpunt van de bezoekers.

  Tekst: Arjen van der Heijden
rfwbs-sliderfwbs-slide