• Wedstrijdverslag Vitesse Delft Meiden Onder 12 tegen Spijkenisse

  Vorige week zaterdag ging het meisjesteam Onder 12 weer op pad voor de competitie. Dit keer moesten zij aantreden tegen Hekelingen Onder 12 in Spijkenisse. Weer een reis van goed een half uur. Gelukkig was de tijd nu wat beter; 11.30 uur. Dat wilde dus zeggen dat we niet heel vroeg het bed uit moesten. Met 11 meisjes gingen we de strijd aan tegen het jongensteam uit Spijkenisse. Dit jongensteam staat bovenaan, maar ons uitgangspunt was natuurlijk toch om te proberen een overwinning eruit te slepen. 

  Na het omkleden volgde een tactische bespreking, waarbij René weer met zijn bekertjes aan de slag ging om alles zo duidelijk mogelijk te maken. Vervolgens gingen we naar het veld voor 

  een pittige warming-up. Ditmaal was het geen kunstgras. Er stond een vervelende wind dwars over het veld, waardoor de omstandigheden niet fijn waren. 


  Na de aftrap probeerden we druk te zetten en de bal te veroveren. Vera, Fleur en Mickayla stoorden de opbouw van de tegenpartij en Lisa verdedigde als laatste vrouw met gemak de aanvallen. Daarbij werd zij goed geassisteerd door Zoë, Meike en Sarah. Op het middenveld probeerden Reina en Suus de aanvallen op te zetten. Noa, de keepster, kreeg wat moeilijke ballen, maar dit leverde geen problemen op. 

  Door te laat ingrijpen van Vitesse kreeg één van aanvallers een vrije schotkans en de bal ging via de onderkant van de lat en mede door de harde wind, loeihard in de goal. Onhoudbaar voor Noa. Na de aftrap gingen we opnieuw in de aanval. Die werd echter afgeslagen door een oude fout, door de bal voor het doel langs uit te willen verdedigen, werd de bal ongelukkig in het Vitesse doel gewerkt.  

  Noa moest nog enkele keren handelend optreden. Met een 2-0 achterstand werd de rust bereikt.  


  In de rust werd opnieuw het belang van de afgesproken tactiek benadrukt en besproken dat we zeker niet kansloos waren, zeker nu we de wind deels mee hadden. 


  De tegenpartij werd al snel teruggedrongen en er ontstonden verschillende kansen voor ons. Maar Vera en Fleur slaagde er helaas niet in om in scoringskans te komen. Alisa stichtte met haar snelheid gevaar aan de rechterkant. Reina bikkelde op het middenpartij en enkele jongens van de tegenpartij moesten behandeld worden. Tegen de verwachting in, viel niet de 2-1, maar kwam Hekelingen op 3-0. Noa kwam keurig op tijd uit het doel, onderschepte stijlvol een aanval, maar kreeg de bal niet onder controle en deze werd van veraf in het lege doel geschoten. 

  Direct na de hervatting schot Suus van veraf op de lat: helaas geen doelpunt. 


  Met een kleine nederlaag tegen de koploper eindigde de wedstrijd. Opnieuw werd het penalty schieten in ons voordeel beslist. 

  De complimenten van de trainers en de mee gereisde supporters voor de grote inzet en werklust. Ook in deze wedstrijd zagen we weer vooruitgang van het team. We hebben de grote nederlagen achter ons gelaten en een overwinning zit vast en zeker aan te komen. 

   


  De trainers

rfwbs-sliderfwbs-slide