• Wandeling Villa Joep 12 juli

  Op zondag 12 juli stond er weer een 4-seizoenenwandeling op het programma. Sinds 2 jaar is dit een wandeling, die tot stand is gebracht door de samenwerking tussen Vitesse Delft, Villa Joep en de natuurvereniging Vockestaert.

  Naast het goede doel, Villa Joep, leek het mij leuk om eens een wandeling te maken in Midden-Delfland; een goede mogelijkheid om daar van de natuur te genieten en verder te kijken dan alleen de asfaltpaden.

  Het was een prachtige dag en de zon zorgde voor een aangename temperatuur. Vanaf 08.00 uur kon er gestart worden. Iedereen werd door o.a. Niek Praagman hartelijk ontvangen en kon daarna beginnen met wandelen. Er was de keuze tussen 10, 20 en 25km en daar werd, zowel door Vitessenaren als anderen goed gebruik van gemaakt. Ik had besloten om 10km met Frank Hopstaken te wandelen. Vlak voor het begin sloot Jaap Meijer zich bij ons aan en we hebben een prachtige wandeling gemaakt. Onderweg hebben we – bij een hoeve midden in het natuurgebied - genoten van een welverdiende koffiepauze. Hier kwamen we ook wat andere lopers van Vitesse tegen; Peet van de Akker, Pascal Cornet en Tessa Cornet-Van de Akker waren bezig met een de wandeling en hadden besloten meer dan 20km te lopen.

  Na een mooie wandeling terug naar Vitesse kwamen we Moos van Wamelen nog tegen. Ook hij had de wandelschoenen uit de kast gehaald en 10km gelopen.

  Het was een leuke ervaring om hieraan mee te doen. Ik vond het een ideale gelegenheid om van de natuur in Midden-Delfland te genieten, in beweging te zijn en een praatje te maken met andere wandelaars. Als je dit met mensen van Vitesse doet en/of je komt ze onderweg tegen, is dat natuurlijk helemaal leuk! Het steunen van een goed doel is uiteraard het allerbelangrijkste!

  De volgende wandeling staat gepland in het najaar. Ik heb al stemmen gehoord van sportieve clubleden, die dan ook willen deelnemen. Ik ben er dan in ieder geval ook weer bij.

  Harold Koster

rfwbs-sliderfwbs-slide