• Alles is geregeld om morgen mee te lopen met de 4 seizoenenwandeling. Je kunt je gewoon morgen in de kantine va nVitesse Delft inschrijven. De opbrengst is voor Villa Joep, het goede doel waarmee Vitesse Delft komende jaren samenwerkt. Je zag het logo van Villa Joep al achterop de shits van Vitesse 1 en er hangt een banner langs het terras. 

  Samen met Vockestaert en Vitesse Delft voor Villa Joep 4 seizoenen de paden op

  Drie organisaties: ANV Vockestaert, Vitesse Delft en Villa Joep hebben elkaar gevonden in een bijzonder samenwerkingsverband.

  Villa Joep: is eenprofessionele organisatie die neuroblastoom, één van de meest agressieve vormen  van kanker die kinderen kan treffen, bestrijdt. Villa Joep zegt pas te stoppen als er een levensreddende therapie is tegen neuroblastoom. Lees meer over Villa Joep en haar missie op de website  www.villajoep.nl;

  Vitesse Delft is een voetbalclub die vindt dat zij naast het voetballen ook een maatschappelijke taak heeft, die midden in de samenleving wil staan en daar waar nodig wil handelen. De club wil, na overleg met Villa Joep en met de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert een wandelproject starten. Meer informatie over de voetbalclub Vitesse staat natuurlijk op deze site www.vitessedelft.nl;

  Vockestaert, formeel de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, is een organisatie van meelevende boeren en burgers in en om de gemeente Midden-Delfland die graag zo veel mogelijk mensen wil laten genieten van dit veenweidegebied met haar speciale karakteristieken. Een bijzonder gebied dat is gelegen te midden van  veel grote steden. Zie ook de website van de vereniging waar je ook kunt inschrijven  www.Vockestaert.nl;      

  De 4-seizoenenwandeling

  Deze drie clubs organiseren samen op zondag 14 oktober 2018 de start van de eerste 4-seizoenenwandeling. 4 seizoenen houdt in dat iedere deelnemer eenmaal in achtereenvolgens herfst, winter, lente en zomer een "vaste" route door het gebied loopt. De vier seizoenen kunnen zo met elkaar vergeleken worden om van elk seizoen de specifieke kenmerken passend bij de tijd van het jaar te ontdekken. Wel een vierdaagse maar net even anders. De afspraak is dat de drie organisaties elk hun best doen deze seizoenenwandeling te promoten en zo gezamenlijk veel wandelaars te trekken. De wandelaars betalen allemaal een vast bedrag om mee te mogen doen, en de opbrengst van de wandeling is in dit geval voor het wetenschappelijk onderzoek naar een levensreddende therapie tegen neuroblastoom: het project van Villa Joep.

  Villa Joep zorgt via haar kanalen voor landelijke bekendheid. Vockestaert zorgt voor i) de wandelingen, ii) een heuse schaapskudde van meer dan 150 schapen, en  iii) enkele te bezoeken boerderijen in Midden-Delfland. Vitesse Delft tenslotte regelt de inzet van vrijwilligers en de beschikbaarheid van haar clubhuis om een en ander op de verschillende dagen in goede banen te leiden.  

  Het zou prachtig zijn als je belangstelling toont en je wilt inschrijven voor deze unieke wandeltochten. Je kunt kiezen uit vier verschillende afstanden: van respectievelijk 5,  10, 20 of  35 kilometer. Starten kan op 14 oktober vanaf 8:00 uur ’s ochtends vanuit het clubhuis van Vitesse Delft. Het clubhuis ligt in Delft aan de Henk van Riessenlaan 2. Zie voor een routebeschrijving naar het clubhuis  de website van de club. Deelnemers moeten zelf kijken hoe laat ze willen starten maar na zes uur is de wandeltocht afgelopen en sluit het administratieve gedeelte van de organisatie. Houd hier rekening mee met je vertrektijd en de lengte van je wandeling.

  De kosten zijn per wandeling € 8 per deelnemer. Schrijf je tegelijkertijd in voor alle vier de wandelingen dan betaal je slechts € 20. Kinderen onder de tien jaar, betalen, uiteraard wel onder begeleiding niets. De deelnemersbijdragen worden geschonken aan Villa Joep.

  Inschrijven kan morgen gewoon in de kantine. Doe mee!!!

rfwbs-sliderfwbs-slide