• Vrijwilliger in de spotlight: Paul de Widt

  Vitesse Delft wordt gedragen door honderden vrijwilligers die er voor zorgen dat alles binnen de vereniging op rolletjes loopt. Samen maken zij het wekelijks weer mogelijk om van voetbal te kunnen genieten. Als vereniging vinden we het belangrijk aandacht te schenken aan onze vrijwilligers, vandaar dat we iedere maand een vrijwilliger in de spotlight zetten en hen willen bedanken voor wat ze doen voor onze mooie voetbalclub.

  Deze week is het de 'Week van de scheidsrechter'. Uiteraard zijn we enorm trots op onze verenigingsscheidsrechters en willen hen via deze weg bedanken. #scheidsbedankt!

  Deze maand staat een van onze verengingsscheidsrechters in 'Vrijwilliger in de spotlight': Paul de Widt.

  1. Verliefd/verloofd/getrouwd/kinderen?
  Al ruim 37 jaar gelukkig getrouwd met Marjo met twee volwassen zoons Alex (33 jaar) en John (32 jaar) die allebei bij Vitesse Delft hebben gespeeld.


  2. Sinds wanneer ben je aan Vitesse Delft verbonden en op welke manier?
  Volgens stamt mijn eerste kennismaking met Vitesse Delft uit 1995, toen John als 'F-je' bij Vitesse Delft begon. Toen hij naar de 'E-tjes' ging, ben ik twee jaar coördinator van de E-jeugd geweest. Dat waren de hoogtijdagen met maar liefst 10 E-teams en Joop Hoornweg als trainer van de E-tjes. Daarna ben ik jarenlang met John's teams meegegaan als leider, vooral ook als grensrechter én als incidenteel scheidsrechter. Maar ik speelde in die periode zelf ook tot 2000 in het zevende van de senioren tot ik door hernia werd geveld en het dringend medisch advies kreeg om zelf geen contactsport meer te beoefenen. Vanaf 2001 ben ik begonnen als verenigingsscheidsrechter. Dat doe ik nu dus zo'n 18 jaar.


  3. Welke activiteiten voer je momenteel uit bij Vitesse Delft?
  Ik ben nog steeds verenigingsscheidsrechter en fluit vooral (en het liefste) jeugdwedstrijden.


  4. Wat is je favoriete club en waarom?
  Mijn favoriete club is Excelsior uit Rotterdam, omdat ik daar als jonkie - achterop de brommer bij mijn broer naar het kleine stadionnetje ging - jarenlang een seizoenkaart had. Die band is gebleven en ik blijf het knap vinden dat zo'n "oud-papier"-club met zeer geringe financiële middelen zich nog steeds weet te handhaven in het Nederlandse betaalde voetbal.


  5. Welk team kan op jouw onvoorwaardelijke steun rekenen en waarom?
  Tja, dat moeten dan toch de Nederlandse voetbalelftallen (heren en dames) zijn. Er zijn wel eens mindere periodes, maar dat hoort erbij. Niet iedere lichting is even getalenteerd. Ik vind dat eigenlijk iedere Nederlander onvoorwaardelijk achter de nationale teams moet staan.


  6. Wie is je favoriete speler/speelster bij Vitesse Delft en waarom?
  Dan kies ik voor een speler die ik zelf in de jeugd heel vaak heb gefloten, maar die ik ook heel goed bezig heb gezien als jeugdtrainer met zijn teams en die zich in en om het veld altijd heel correct, open en vriendelijk gedroeg: Koen Lahnstein.


  7. Welke hobby, anders dan voetbal, heb je of heb je gehad?
  Aangestoken door John ben ik vorig jaar voorzichtig begonnen met golfles en heb inmiddels mijn 'Handicap-54' (het vroegere golfvaardigheidsbewijs) gehaald. En dat spelletje (of is het ook een sport?) ga ik steeds leuker vinden.

  8. Wat wil je verder nog kwijt?

  Hoewel de periode van jaren geleden waarin Vitesse Delft steeds verder promoveerde tot aan de toenmalige hoofdklasse erg leuk was, ben ik toch blij dat het weer is teruggekeerd naar de vereniging waarin vooral de focus ligt op de eigen jeugd en plezier in het voetbal. Ambities zijn mooi, maar ik houd niet zo van spelers die alleen maar komen als het goed gaat en zó weer weg zijn als het een jaartje wat minder gaat. Spelers uit de eigen jeugd betrekken ook anderen zoals familie bij de vereniging. Dat 'familiegevoel' vind ik veel belangrijker dan prestaties.

rfwbs-sliderfwbs-slide