• Vrijwilliger in de spotlight: Diederik Waardenburg

  Vitesse Delft wordt gedragen door honderden vrijwilligers die er voor zorgen dat alles binnen de vereniging op rolletjes loopt. Samen maken zij het wekelijks weer mogelijk om van voetbal te kunnen genieten. Als vereniging vinden we het belangrijk aandacht te schenken aan onze vrijwilligers, vandaar dat we regelmatig een vrijwilliger in de spotlight zetten en hen willen bedanken voor wat ze doen voor onze mooie voetbalclub.

  De vrijwilliger in de spotlight van deze keer is Diederik Waardenburg

  1. Verliefd/verloofd/getrouwd/kinderen?
  Alweer 37 jaar getrouwd met Marijke, waarmee ik twee dochters en een zoon heb. Die hebben gezorgd voor twee kleinzonen en er is een derde kleinzoon op komst.

  2. Wat doe je in het dagelijkse leven?
  In het dagelijks leven werk ik voor Arcadis als softwareontwikkelaar.

  3. Sinds wanneer ben je aan Vitesse Delft verbonden en op welke manier?
  Mijn zoon Bart ging in 1994 bij Vitesse Delft voetballen en ik werd al snel leider van zijn team en ben dat lang gebleven. In 1995 ben ik zelf lid geworden en gaan voetballen in wat toen Vitesse Delft 6 was, in mijn laatste voetbaljaren heb ik ook nog in de zaal gespeeld. Verder ben ik nog assistent-trainer bij de jeugd geweest, scheidsrechter, assistent-scheidsrechter, bestuurslid, webmaster en was ik betrokken bij de nieuwsbrief.
   
  4. Welke activiteiten voer je momenteel uit bij Vitesse Delft?
  Ik zit nu nog in de media-commissie, maak wekelijks de indelingen voor de velden en kleedkamers en als Vitesse Delft 1 weer gaat voetballen, ga ik videoanalyses maken van hun thuiswedstrijden.

  5. Wat is het mooiste wat je hebt bereikt bij Vitesse Delft en/of ben je trots op? (klussen/activiteiten/kampioenschappen etc.)
  Één van de mooiste momenten was het kampioenschap van Vitesse Delft 1 in de 2e klasse in 2015, dat seizoen was ik assistent-scheidsrechter.
   
  6. Wat is je favoriete voetbalclub en waarom?
  Toen ik in Enschede tijdens mijn studie Marijke tegenkwam, was haar vader penningmeester van FC Twente, en die vond het wel leuk als ik met hem meeging. Een andere club dan FC Twente was vanaf toen geen optie meer.
   
  7. Welk team kan op jouw onvoorwaardelijke steun rekenen en waarom?
  Op het ogenblik is dat Vitesse Delft 1, omdat ik daarbij al een paar jaar nauw betrokken ben.
   
  8. Wie is je favoriete (jeugd) speler/speelster bij Vitesse Delft en waarom?
  Ik heb al heel veel spelers bij Vitesse Delft meegemaakt en niet echt een favoriete speler, maar als ik er dan één moet noemen zou ik Lars Fransen zeggen. Een speler waar je in de wedstrijd verdedigend altijd op kan rekenen, geen rare dingen doet en dit seizoen ook nog bijna topscorer is.

  9. Welke hobby, anders dan voetbal, heb je of heb je gehad?
  Ik mag graag een rondje hardlopen door het Abtswoudsepark, maar sinds vorig jaar wandel ik daar ook vaak en kom dan regelmatig Vitessenaren tegen.
   
  10. Wat wil je verder nog kwijt?
  Hopelijk krijgen we snel alle virusperikelen onder controle en kunnen we allemaal weer gewoon voetballen. Daarna hoop ik nog lang mijn steentje te kunnen bijdragen aan die mooie verenging Vitesse Delft.

rfwbs-sliderfwbs-slide