• Vitesse jeugd brengt bezoek aan ADO den Haag wedstrijd

    Afgelopen zaterdag was de dag dat de JO8, JO9 en de JO11 van Vitesse Delft naar de wedstrijd van ADO Den Haag - FC Eindhoven gingen.

    We verzamelde bij de ingang van de Lex Schoenmakers familietribune waar alle kinderen een Vitesse Delft pet en een zakje chips kregen. Voordat we het stadion ingingen hebben we nog een leuke groepsfoto gemaakt met de vlag van Vitesse Delft. Na binnenkomst stond de ADO-mascotte Storky ons op te wachten en zijn een aantal Vitesse pupillen met de mascotte van ADO op de foto geweest.

    Eenmaal boven de tribune gevonden te hebben en een zitplaats bemachtig te hebben zagen onze jongens de twee teams de warming-up doen. Wij zaten schuin achter het doel dus de ballen vlogen rakelings om onze oren en 1 van onze pupillen wist de bal op te vangen die geschoten werd door 1 van de spelers van FC Eindhoven. De spelers vertrokken naar de kleedkamers en kort voordat de wedstrijd begon liep Storky nog even langs ons vak om naar alle Vitesse pupillen te zwaaien. ADO Den Haag speelde de eerste helft onze kant op en met al veel kansen gezien te hebben kwam in de 23e minuut de thuisploeg terecht op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft kwam Eindhoven goed opgang en al snel in de 56e minuut scoorde zij de 1-1. Met nog redelijk wat kansen over en weer bleef de stand uiteindelijk op een 1-1 gelijkspel.

    Het was een geslaagd bezoek aan ADO Den Haag en voor vele kinderen was dit hun eerste ervaring met een stadion bezoek. Wij willen daarom ook in het bijzonder de Club van 100 bedanken, het bestuur en Groenrijk ‘t Haantje. Melissa van der Horst en Dorien ‘t Hart bedankt voor het organiseren van dit onvergetelijke uitje.

rfwbs-sliderfwbs-slide