• Vitesse Delft wint Stad Delft Bokaal 2017 - voor de 10e keer

Stad Delft Bokaal 2017.

De insiders zal het ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat ook de amateurs weer begonnen zijn met hun voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. In Delft betekent dat traditioneel dat bijna alle clubs strijden om de Stad Delft Bokaal. Dat gebeurt in toernooivorm met een wedstrijdavond met 2 wedstrijdjes van 2x 20 minuten en een finalemiddag met weer 2 wedstrijdjes van 2x 20 minuten en een finalewedstrijd van ook 2x 20 minuten. In mijn beleving voor de voetballers een lekkere start van de reeks oefenwedstrijden ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Duidelijk is wel dat de ploegen niet compleet/in hun sterkste opstelling aan de start verschijnen, maar daar hebben ze allemaal ‘last’ van! Andere, vaak jonge spelers, krijgen een kans om zich te bewijzen. Bij Vitesse kregen daardoor bijvoorbeeld jongeren uit de eigen opleiding als Duncan Sjerp en Hamza El Kadouri speeltijd. Vitesse had zich dus dinsdagavond voor de finaledag geplaatst en dat mag je eigenlijk ook wel verwachten gezien hun status van 1e klasser. Vandaag trof het 2e klasser Concordia en 3e klasser Full Speed in een poule. Tegen Concordia leek het nog op een wedstrijd hoewel Vitesse de wedstrijd duidelijk controleerde en niet in de problemen kwam. Het won met 2-0 door 2 doelpunten van Rick Burgering en dat was eigenlijk een matige afspiegeling van het wedstrijdbeeld gezien het aantal kansen dat men kreeg. De 2e wedstrijd tegen Full Speed was zichtbaar dat er een groot niveauverschil is tussen de 3e en 1e klasse. Vitesse overklaste Full Speed met 5-0 en dat was geenszins geflatteerd! Doelpuntenmakers waren Rene de Graaff 2x, Iliass Daoudi 2x en Rick Burgering 1x. Finale dus tegen Wippolder. Die wedstrijd was ‘koud’ bezig of Jevon Blijd had al een bal via de kruising het doel in geramd. Kort erna, in de 7e minuut, scoorde Jevon de 2-0 en was de wedstrijd gespeeld. In de 1e helft belandde er nog een bal op de lat, maar de echte scherpte was toen al aan het wegebben en dat was begrijpelijk gezien het spelbeeld en de tussenstand. De 2e helft bevestigde dat beeld. Er werd niet meer gescoord en Vitesse kon de Stad Delft Bokaal in ontvangst nemen.

Dinsdag 20.00 uur uur thuis de volgende wedstrijd tegen Meeuwenplaat.