• Vitesse Delft - Westlandia 3 - 0

  Vitesse Delft heeft de thuiswedstrijd tegen Westlandia met 3-0 gewonnen. Hierdoor is de ploeg uit Delft Zuid helemaal terug in de race om directie degradatie te ontlopen. Door de overwinning steeg Vitesse maar liefst drie plaatsen.

  De thuisploeg schoot uit de startblokken. Daar waar de mannen van trainer Van der Zwan dit seizoen regelmatig zeer slap aan de wedstrijd begonnen en binnen een mum van tijd doelpunten incasseerden, was de start nu voortvarend. In de 4e minuut kopte de goed spelende verdediger Kenneth Duah een corner van Rick Burgering goed in; 1-0. Het publiek in Tanthof ging er eens goed voor zitten en na 8 minuten stond het al 2-0. Burgering, die ook al aan de basis van de eerste goal stond werd weggestuurd en liet doelman Tim Janssen kansloos; 2-0.

  Van de schrik bekomen kwam Westlandia na een kwartier beter in het spel. De ploeg kwam regelmatig in de buurt van doelpunt Sven Bekking en deelde wat speldenprikken uit. De verdediging van Vitesse – onder leiding van Pepijn Snel – gaf echter geen krimp en gaf ook geen grote kansen weg. Aan de andere kant kreeg Levie Schut een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Hij ging goed door en stond oog in oog met Janssen. Helaas voor Vitesse leverde het geen doelpunt op. Op slag van rust leek Westlandia terug in de wedstrijd te komen. Een van richting veranderd schot leek de doellijn te passeren, maar verdediger Mohamed Bohaloua redde op miraculeuze wijze, door de bal op het laatste moment met een uiterste krachtsinspanning weg te schieten.

  Na de rust wilde Westlandia – dat de laatste jaren nauwelijks succesvol in op sportpark Delft Zuid - de spanning terug in de wedstrijd brengen. Het probeerde aanvallender te spelen, maar gaaf daarmee vooral achterin erg veel ruimte weg. De aanvallers van Vitesse genoten van deze ruimte, maar gingen er niet goed mee om. In kansrijke posities werd de bevrijdende derde goal niet gemaakt. In de 60e minuut ging Jesse Boateng het strafschopgebied in en werd gevloerd. Topscorer Duncan Sjerp was nu wel succesvol; hij schoot de penalty onberispelijk binnen en maakte zijn zestiende goal van het seizoen; 3-0-.

  De wedstrijd was beslist en Westlandia gaf zich in het laatste half uur gewonnen. Een treffer van de Westlanders hing niet in de lucht en aan de andere kant leeft de vierde goal een kwestie van tijd. Een goeie actie van Sjerp belandde op de paal. Wissels aan beide kanten zorgden voor vers bloed, maar dit leverde geen verandering in de stand meer op. Na 94 minuten floot scheidsrechter Lochtenberg voor de laatste keer. De punten bleven zeer terecht in Delft.

  Vitesse deed goede zaken in de strijd tegen degradatie, maar moet nu in de wachtkamer. De ploeg is volgende week vrij en dat geeft de concurrentie de mogelijkheid, om weer langszij te komen. Het blijft zeer spannend in de Tweede Klasse D. Voor Westlandia rest nog één competitiewedstrijd. Tegen het gedegradeerde Hillegersberg probeert de ploeg van trainer Theo Verbeek de vierde plaats weer in handen te pakken.
rfwbs-sliderfwbs-slide