• Vitesse Delft - VFC 0 - 0

  Het was een belangrijk duel op sportpark Tanthof in Delft. VFC moest winnen om in de voetsporen van koploper CION te blijven; Vitesse Delft moest winnen om in het linker rijtje te blijven.

  Met de uitslag 0-0 was Vitesse het minst tevreden.

  Vitesse trainer Ronald Hes had een plaatsje ingeruimd voor jongeling Rayan Achalhi. Hij speelde een prima wedstrijd.

  Het spel van VFC kenmerkte zich door een rustige opbouw, om op deze manier het Vitesse doel te bestoken. Opkomend rechtsachter Wouter Brouwer bemoeide zich veelvuldig met de aanval. Vitesse speelde veelal de lange bal om de aanvallers aan het werk te zetten.

  Vitesse toonde veel inzet en troefde de Vlaardingers in persoonlijke duels geregeld af. De verschillende strijdwijzen leidden niet tot kansen, waardoor het een vlakke vertoning werd.

  De goed gevulde tribune veerde in de 28e minuut op toen vlak voor de dug-out een akkefietje tussen Richomar Richards en VFC-er Coen Bokx tot een opstootje leidde en Richomar er met een gele kaart goed vanaf kwam.

  Dat was voor Vitesse het sein de druk te vergroten en steeds vaker werden de aanvallers aan het werk gezet. De grootste Vitesse-kans was in de 41e minuut, toen Jesse Boateng uit een voorzet van Richomar Richards inkopte, maar keeper Max Verkade reageerde uitstekend.

  VFC had het in de tweede helft moeilijker met de grote inzet van Vitesse. Een schot van Jesse Boateng, vlak na rust ging maar net over. Keeper Verkade reageerde enkele keren bekwaam op diverse inzetten. Andere pogingen belandden vlak naast en over het doel.

  En VFC? Die kwam nog maar zelden bij het Vitesse-doel, maar de verdedigers speelden goed. Keeper Sven Bekking hield eenvoudig zijn doel schoon. De enige VFC-kans was in de 70e minuut toen een kopbal net naast het doel verdween van Bekking.

  In de laatste minuten moest de VFC-keeper nog een kopbal van invaller Fallilou Gueye onschadelijk maken en werd een inzet van Daan Burgering van de lijn gehaald.

  Vitesse had meer recht op de 3 punten maar bleef op 0-0- steken.

  De club van trainer Bas van Loenen staat inmiddels op 8 punten van koploper Cion. Vitesse Delft leidt het rechter rijtje en zal nog heel wat wedstrijden flink aan de bak moeten, zoals volgende week tegen koploper CION.
rfwbs-sliderfwbs-slide