• Vitesse Delft verliezend finalist om de Stad Delft Bokaal

Afgelopen woensdag werd de eerste ronde van poule B van het toernooi om de Stad Delft Bokaal afgewerkt om te bepalen wie komende  zaterdag tegen DHC of tegen Concordia in de halve finale mogen aantreden. De duels werd afgewerkt op het complex van DVC.

Poulewedstrijden
    Bij de wedstrijd tussen Ariston’80 en Vitesse Delft op het tweede veld was het erg spannend. Iedereen verwachtte dat Vitesse Delft het wel “gemakkelijk” zou krijgen, maar de studenten  van coach Martin de Graaf speelden goed en hielden Vitesse Delft knap in bedwang.  Toch waren het de bewoners van Tanthof Zuid, die al in het eerste kwartier het openingsdoelpunt maakten via Daan Burgering, die van buiten het zestienmetergebied fraai in de kruising raak schoot: 0–1.

Ariston’80 liet zich niet van de wijs brengen door dit openingsdoelpunt en de aanwezige supporters zagen Jorge Bonekamp in het tweede van het duel de gelijkmaker produceren: 1-1. Vitesse Delft kreeg verder in de wedstrijd steeds meer moeite om in de richting van de Ariston’80-doelman te komen. Maar in de extra seconden van de wedstrijd zette Denzel Dos Santos een schitterende soloactie in vanaf de middenlijn, zette een aantal spelers op het  verkeerde been en bij een één-op-één situatie stiftte hij de bal over de uitkomende doelman heen: 1-2.

In de tweede wedstrijd van Vitesse Delft tegen DVC had de ploeg van trainer John Hage even moeite met scoren, maar een aantal minuten voor het einde van het eerste deel werd Duncan Sjerp in het strafschopgebied onjuist afgestopt. Scheidsrechter Sietse van Meeuwen kon niets anders doen dan een strafschop te geven aan één van de favorieten voor de eindzege van deze editie van de Stad Delft Bokaal, Vitesse Delft. Duncan Sjerp nam zelf de strafschop en liet doelman Leon van der Meer voor eerst in dit duel kansloos: 1-0. Vlak voor het einde van de eerste helft werd het ook 2-0. Koen de Vries was verantwoordelijk voor de verdubbeling van de marge.

In de tweede helft had Vitesse Delft geen kind aan DVC en al snel werd het via een strafschop van Norvin Mercera 3-0 en was de ban gebroken. Na de treffer liepen de mannen van John Hge snel verder uit naar 7-0 door doelpunten van Sherdinant Michel (2x), Denzel Dos Santos en Lars Fransen.

In het duel tussen Full Speed en Vitesse Delft moest bepaald worden wie als nummer één  van poule B naar de halve finale zou gaan. In een stevig eerste deel van de wedstrijd kregen  beide ploegen mogelijkheden om te scoren. Het ging even mis toen Rida Aarab (Full Speed) en Duncan Sjerp (Vitesse Delft) onenigheid met elkaar kregen. De 17-jarige scheidsrechter Mike van Dam uit Voorburg toonde beide spelers, op advies van assistent scheidsrechter Wim van Horsen, een rode kaart. Beide spelers zijn door de organisatie verder uitgesloten voor de finaledag.

Ook in het tweede deel van de wedstrijd (10 tegen 10) werd er niet gescoord, hoewel Full Speed nog wel een strafschop kreeg toegewezen. Patrick van Leeuwen was tijdens kopduel naar beneden gedrukt en namens Full Speed schoot Samet Mermer de bal hard op de paal, terwijl hij in het duel tegen DVC nog had gescoord vanaf elf meter.

De eindstand in poule B: Vitesse Delft met 7 punten (doelsaldo 9–1), Full Speed ook met 7 punten (doelsaldo 6–1) en Ariston’80 eindigde met 3 punten op de derde plaats en DVC werd vierde zonder punten (doelsaldo 2–14).

Halve finale
    Het was spannend op het derde (gras)veld bij het duel tussen Vitesse Delft en Concordia. In de achtste minuut gaf Jeroen Lathouwers een fraaie voorzet vanaf de rechterkant. René de Graaf kopte de bal het doel van Concordia in: 1-0.

Al vroeg in de tweede helft kreeg Vitesse Delft een strafschop. Sjoerd van der Kolk schoot de bal op de paal, waardoor de stand 1-0 bleef. Pas in de slotfase werd het duel definitief beslist. Norvin Mercera, die uitstekende speelde, zorgde voor de 2-0.

Finale
    In de strijd tussen de twee favorieten werd in de eerste helft niet gescoord. Kansen waren er wel. Quinten van der Kraaij zag twee kansen namens DHC verloren gaan en ook Vincent Romeijn en Jordy Brouwer konden het net van Vitesse Delft niet vinden. Denzel Dos Santos zag zijn inzet namens de formatie van trainer John Hage mis gaan.

Na rust kwam er meer spanning in het duel. Dos Santos zag opnieuw een inzet het doel missen. Even later werd Dos Santos aangespeeld in het strafschopgebied. Vanaf de achterlijn bereikte hij verdediger Lars Fransen die de 0-1 binnenschoot. Een minuut later scoorde DHC, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

In de 44e minuut was het toch raak voor de ploeg van Rob de Lange. Jordy Brouwer profiteerde van een te kort gespeelde bal richting doelman Gilmario Correia. Brouwer stelde Quinten van der Kraaij daarna in staat om te scoren: 1-1.

Na kansen aan beide kanten werd het duel in blessuretijd beslist. In de 52e minuut kreeg DHC aan de linkerkant een vrije trap van de goed leidende arbiter David van Dis. Jeffrey van Roon bereikte Joey Emmerink, die bij de tweede paal de winnende treffer binnenschoot: 3-2.

Tekst en foto’s: Alex Pronk (Haaglandenvoetbal.nl)