• Vitesse Delft verliest van zichzelf

  Opstelling Vitesse Delft:

  Daniel J.K. Kumic,
  Pepijn Snel, Lars Fransen, Sjoerd van der Kolk (46 Nasreddine Harrass; 90 Gigi Vermeer) , Hamza el Kaddouri,
  Daan Burgering, Duncan Sjerp, Levi Schut, Sander Koeleman,
  Dominique Aries (46 Richomar Richards), Rick Burgering.


  Opnieuw een nederlaag voor de Delftenaren. Werd vorige week van FC Skillz Wv verloren, waar een gelijkspel verdiend zou zijn, op 1 oktober bleven de drie punten in Wassenaar. SVC`08 won vorige week met 1-2 bij Westlandia, terwijl het de gehele 2e helft met 10 man speelde.
  Tegen Vitesse speelde SVC al vanaf de 28e minuut met 10 man, omdat Coen Soonieus na een zware overtreding op Daan Burgering naar de kleedkamer moest. Dit gebeurde enkele minuten, nadat de keeper van SVC de makkelijk gegeven penalty van Rick Burgering keerde. Een duidelijke overtreding op Nasreddine in het strafschopgebied verdiende wel een penalty, maar deze werd niet gegeven.

  Direct vanaf het eerste fluitsignaal drukte Vitesse SVC terug op eigen helft. De opbouw werd vroegtijdig verstoord en Vitesse had het meeste balbezit. In hoog tempo werd gecombineerd, het positiespel was behoorlijk. De verdediging van Vitesse speelde ver van het eigen doel af. Dit alles leidde tot enkele goede mogelijkheden, maar de keeper van SVC redde een paar keer heel goed. De penalty zou Vitesse op voorsprong brengen, maar keeper Wesley Storm stopte de inzet van Rick Burgering. De meegereisde supporters waren teleurgesteld, maar gezien het spel was er vertrouwen in een goed resultaat.
  Hoe anders was het vervolg. Enkele minuten na de gemiste penalty was er een van de weinige aanvallen van SVC. Deze bracht Norvin Mercera (vorig jaar nog Vitesse-speler) dicht bij de doellijn. Slecht wegwerken bracht hem weer aan de bal en kon hij van dichtbij inschieten: 1-0. Even was er natuurlijk teleurstelling maar Vitesse ging door met aanvallen. En door de rode kaart steeg het vertrouwen. De hoop was, nog voor de rust te scoren, om dat verder in de tweede helft uit te bouwen. De Delftse keeper redde nog enkele keren goed, evenals zijn collega aan de andere kant van het veld.

  De tweede helft speelde Vitesse vol op de aanval en deed SVC niets anders dan tegenhouden met 10 man in het eigen strafschopgebied, hoewel het door eigen schuld zo nu en dan nog spannend werd voor het Vitesse doel. Had Vitesse geen kansen? Jawel: kopballen gingen net over of naast, maar het raffinement in de aanvallen ontbrak. Het was lastig om combinerend door de muur van SVC-spelers te komen. Dan maar via de flanken en corners. Te vaak waren de voorzetten en corners onzuiver. SVC-keeper Wesley Storm kon veel voorzetten binnen het 5-metergebied ongehinderd uit de lucht plukken.
  Een welgemikte kopbal in de kruising maakte hij fraai onschadelijk. Een zuivere strafschop werd niet gegeven en de aanvallen van Vitesse misten steeds meer overtuiging. De minuten tikten weg en de haast maakte het combineren onzorgvuldiger.

  Een jammerlijke nederlaag voor Vitesse, en een trots SVC, dat twee wedstrijden achter elkaar met 10 man winnend afsloot. Vitesse moet niet al te lang treuren. Het vertoonde spel en vooral de inzet en hoge tempo zal punten gaan opleveren. Maar ja, voorlopig staan we niet bovenaan.

  Op 8 oktober komt HVC`10 naar Delft. De wedstrijd van HVC tegen Westlandia is gestaakt. Oproep: komt allen naar Vitesse om onze jongens aan te moedigen. Zij zullen er alles aan doen de eerste competitiepunten binnen te halen.
rfwbs-sliderfwbs-slide