• Vitesse Delft - Verburch 2 - 0

  Zaterdag stonden voor de start van de nieuwe competitie 2023-2024 het Vitesse Delft van trainer Ronald Hes en het gepromoveerde Verburch van trainer John Zuijderwijk tegenover elkaar op het sportpark Tanthof-Zuid. Het hoofdveld van Vitesse Delft bleek helaas niet goed bespeelbaar, waardoor er moest worden uitgeweken naar het kunstgras.
  Verburch kwam sterk uit de startblokken, echter na zo’n vijf minuten kreeg Vitesse Delft de eerste kans, die overigens niet benut werd. Na een kwartier moest de thuisploeg wegens een blessure van Levi Schut al wisselen. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld met voor beide ploegen wat kleine kansen. Vlak voor de rust waren er enkele corners waaruit Vitesse Delft dacht te kunnen scoren. De laatste mogelijkheid om de openingstreffer te maken was voor Verburch. Een goed schot van aanvoerder Revy Verbeek trof echter geen doel.

  Na de rust ging het spel weer op neer en kwamen er voor beide doelen mogelijkheden. Grote kansen bleven echter uit. Na bijna een uur op de klok bleef Verburch-speler Riley Hees op de grond liggen en bleek behoorlijk geraakt te zijn, maar kon na een paar minuten toch zelf van het veld lopen. Gelukkig kon hij na een check door ambulancebroeders gewoon met de ploeg terug naar Poeldijk. Rond de zeventigste minuut was er een vrije trap van Hamza el Kaddouri van Vitesse Delft, die goed verwerkt werd door doelman Dylan Kuiper. Twee minuten later een vrije trap aan de andere kant, voor Levi van der Kaay van Verburch. Dit keer stond Vitesse Delft-doelman Sven Bekking op de goede plek.

  Een kwartier voor tijd werd een corner van Vitesse Delft goed doorgekopt door Mark de Graaf op Sjoerd van der Kolk, die de 1-0 in de touwen schoot. Vijf minuten voor tijd was er een harde strakke vrije trap van Vitesse Delft-aanvoerder Daan Burgering, die tot corner werd verwerkt door Verburch-goalie Dylan Kuiper. Vlak voor tijd nog een prima mogelijkheid voor Verburch-speler Dylan Boere, maar wederom was er ook goed keeperswerk van Sven Bekking.

  In de laatste minuut nog een uitbraak van de thuisploeg via de net ingevallen Richomar Richards. Hij zette de bal goed op Faillilou Guye, die alleen onreglementair kon worden gestopt door de tien minuten eerder ingevallen Djilanie Sewbalak. Hij kreeg hiervoor de rode kaart. De door scheidsrechter Ruben Kooy toegekende penalty was een kolfje naar de hand van Duncan Sjerp: 2-0. Niet veel later floot scheidsrechter Kooy af, zodat de drie punten in Delft bleven op de eerste speeldag.

  Tekst: Aad de Boer
  Foto's: Moshe Amsalem
rfwbs-sliderfwbs-slide