• Vitesse Delft - Van Nispen 1 - 1

  Nu de competitie op het einde loopt wordt er door de meeste clubs serieus geprobeerd een goede uitgangspositie voor het komende seizoen te winnen. Als het goed is zo ook C.S. Vitesse Delft.
  Gezien de eindstand in de heen wedstrijd, te weten 1-7 in het voordeel van Vitesse leek er een goede uitgangspositie voor Vitesse te zijn om ook in de thuiswedstrijd met duidelijke cijfers te winnen.

  Echter in een redelijk gelijk opgaande wedstrijd stond de uiteindelijke stand op het scorebord en die was zeer teleurstellend. Namelijk Vitesse -- Van Nispen 1 - 1.

  En misschien was dat, hoe teleurstellend ook, wel een terechte uitslag. Het vertoonde spel was weinig verheffend alhoewel over de inzet van beide teams geen kwaad woord kan worden gezegd. Maar wel over de accuratesse, met andere woorden de ontbrekende nauwkeurigheid bij het samenspelen. Hoe dan ook het draaide vanmiddag niet bij Vitesse en tegelijkertijd kwam Van Nispen aanzienlijk sterker naar voren in deze wedstrijd dan de heenwedstrijd destijds. Er werd verwoed gesprint op elke bal en beide teams probeerden bij balverlies zo snel mogelijk de bal weer te veroveren. Op zich wel een beetje rommelig maar over de inzet is niets kwaads te zeggen.

  Het duurde tot de 29e minuut dat de eerste score genoteerd kon worden en wel in het voordeel van Vitesse. Na een samenspel van drie Vitesse spelers wist Mitchel Gronsveld te scoren en de 1-0 stand was een feit en Vitesse op koers. Jammer genoeg duurde dat echter niet heel erg lang omdat in de 34e minuut een vrije trap van tegenstander van Nispen via een scrimmage de 1-1 werd genoteerd.
  Vlak voor rust opnieuw een actie van Mitchel Gronsveld na een snelle aanval over links, echter zonder succes maar wel was het een kaats van de linkerpaal naar de rechterpaal waar de keeper van Van Nispen niets aan kon doen.

  In de tweede helft een vergelijkbaar proces. Steeds weer een aanval van Vitesse maar in het strafschopgebied stond Van Nispen zijn mannetje! De inzet van beide clubs vroeg inmiddels haar tol en ondanks meerdere โ€œbijnaโ€ doelpunten werd en bleef de stand 1-1. Ook in de extra tijd was de conditie inmiddels kennelijk te sterk benut want jammer genoeg slaagde geen van beide ploegen nog te scoren. Alhoewel met veel inzet was het wel een sportieve wedstrijd en de einduitslag een goede weergave van het vertoonde spel van beide clubs. Al met al een wedstrijd van Vitesse om maar gauw te vergeten want de punten waren zo tegen het einde van de competitie broodnodig en zijn dat nog, om toch alsnog via de nacompetities een eventuele promotie te kunnen bereiken, maar dat traject lijkt steeds moeilijker te realiseren!

  Niek Praagman
rfwbs-sliderfwbs-slide