• Vitesse Delft - v.v. Strijen 1 - 0

  Vitesse wint in een door de harde wind uiterst rommelige, flipperkastachtige, wedstrijd van Strijen en houdt daarmee de punten in eigen huis. Na de nederlagen van de afgelopen wedstrijden heeft Vitesse zichzelf beloond door ondanks de hoge moeilijkheidsgraad toch steeds te proberen te blijven voetballen en al zij het met het kleinst mogelijke verschil, van het bezoekende Strijen te winnen. Gelukkig was de regen, de veroorzaker van het moeten spelen op het kunstgrasveld, inmiddels gestopt maar de wind deed heel veel afbreuk aan het voetbal. Achteraf terugkijkend zijn er over de hele wedstrijd gekeken uiterst weinig kansen gecreëerd. De verhoudingen op het veld waren ook zodanig dat van een vrijwel gelijke krachtsverhouding gesproken kan worden. In de eerste helft was Strijen, met de wind schuin tegen, de wat aanvallender ploeg maar in de tweede helft was Vitesse dat, zij het in geringe mate.

  Het hoogtepunt van de wedstrijd viel een paar minuten voor rust bij een uitstekende aanval van Vitesse over links waar Denzel dos Santos op behendige wijze een fraaie solo langs drie personen startte en toen net voor de achterlijn een fraaie voorzet produceerde waarna Helder Mendes Andrade op miraculeuze wijze naar de bal zwevend, die bal vervolgens koppend in het net wist te werken 1-0. Een minuut daarvoor was er ook al een mooie aanval over links die een vrije trap met perspectief op leek te leveren. Maar die vrije trap werd jammer genoeg door Denzel dos Santos naast geschoten. Verder werd er dus door beide ploegen hard gewerkt maar veel ballen kwamen niet op de gewenste bestemming vooral vanwege de diagonaal over het veld staande harde wind.

  Ook in de tweede helft, nu had Vitesse de wind min of meer schuin tegen ging het spel op dezelfde wijze beter. Nog steeds was de nauwkeurigheid van veel passes niet goed genoeg waardoor de verdedigers steeds in konden grijpen. In de 70e minuut kreeg Strijen na een snelle aanval een goede kans maar het doel werd te hoog gezocht en daarmee was het gevaar voor Vitesse geweken. Wel probeerde Strijen steeds meer druk te zetten maar het bleek, zoals al eerder gezegd, te moeilijk de bal steeds onder controle te houden. Vitesse wisselde nog in de 82e minuut maar er kwam geen verandering in het spel en in de stand.

  Al met al een moeilijke voetbalmiddag maar wel één met het maximale resultaat aan punten en dat is natuurlijk wel plezierig. Zeker gezien de uitslagen bij de andere wedstrijden: Vitesse staat in de derde periode nu mee bovenin!

  Opstelling Vitesse Delft:
  Kawa Hisso
  Jeroen Lathouwers, Lars Fransen, Kevin Soares, Hamza el Kaddouri,
  Melvin Kingsale, Daan Burgering, Patrick Dos Reis Tavares
  Denzel dos Santos, Helder Mendes Andrade, (82 Abdul Tajdirti), Rick Burgering

  Niek Praagman
rfwbs-sliderfwbs-slide