• Vitesse Delft - Te Werve 4 - 0

Zoals al was aangegeven door het KNMI was er vandaag een vrij scherp windje in Oost – West richting op Sportpark Tanthof- Zuid. Het gevolg was dat beide ploegen precies dezelfde nare wind moesten trotseren en dat kwam het spel van beide teams niet altijd ten goede. Er was ook nog iets goed te maken omdat Vitesse in de uitwedstrijd de winst wel erg gemakkelijk aan Te Werve had gelaten. En gelukkig wist Vitesse deze keer de punten in Delft te houden.

In de 10e minuut scoorde Duncan Sjerp het eerste doelpunt voor Vitesse: stand 1 – 0.
    In de 12e minuut een snelle uitval van Te Werve maar keeper Marco Bergen Henegouwen stond op zijn plek en de voorsprong bleef. In de 16e minuut een gevaarlijk moment nadat de verdediging van Vitesse een bal erg slordig verdedigde en daarmee Te Werve een goede kans tot scoren gaf maar dat gebeurde niet, het schot van Te Werve ging hoog over!
    In de 20e minuut weer een uitval van Te Werve maar gelukkig kon Lars Franssen, die vorige week zijn honderdste competitiewedstrijd in het eerste elftal van Vitesse speelde, voorkomen dat Te Werve scoorde.
    In de 28e minuut ging een vrije trap van Sjoerd van der Kolk voor de goal langs in plaats van erin. En in de 38e minuut was er weer een gevaarlijke uitval van Te Werve maar ook deze keer wist de verdediging van Vitesse in te grijpen en zo een doelpunt te voorkomen. Vlak voor rust kwam Hamza nogal pijnlijk in botsing met een tegenstander maar gelukkig was het niet al te erg, beide spelers konden door.

Na de rust leek het dat Lars zou scoren maar die vlieger ging jammer genoeg niet op. Echter twee minuten later kreeg een verdediger van Te Werve een zogenaamde aangeschoten bal op zijn arm hetgeen met een penalty gehonoreerd werd. Sjoerd schoot de bal onberispelijk in en de stand was 2-0 in het voordeel van Vitesse. Het spel golfde nu steeds heen en weer en een speler van Vitesse Delft werd in de 57e minuut weggestuurd van wege twee verkregen gele kaarten.
    In de 70e minuut scoorde Duncan van een redelijke afstand opnieuw en bracht de stand op 3-0.

Deed Te Werve dan helemaal niets? Ja toch wel want bij een snelle uitval in de 79e minuut werd een knap schot afgevuurd dat echter net niet het doel raakte maar deze keer de lat schampte. Toen hierna ook een speler van Te Werve met een tweede gele kaart het veld moest verlaten, was de wedstrijd gespeeld.

Tenslotte werd het in de 88e minuut nog 4-0 voor Vitesse na een doelpunt van Mark de Graaf.