• Vitesse Delft - SVS 4 - 0

  In de tweede periode heeft SVS veel punten vergaard, maar de laatste tijd wil het niet echt meer lukken en staat de ploeg in periode 3 op de voorlaatste plaats.
  Over het hele seizoen staat SVS op veilig in de middenmoot: kan niet meer promoveren en degradatie is ontlopen.
  Vitesse doet het na de winterstop prima. Er was nog volop uitzicht op het kampioenschap van de derde periode, maar dan moest wel van SVS worden gewonnen en moest Sparta punten verliezen.

  SVS kwam natuurlijk met de beste bedoelingen naar Delft. Ook de mini-F waren meegereisd, speelden een voorwedstrijdje en liepen in het zonnetje mee het veld op. Na het startsignaal van de uitstekende scheidsrechter Moussaoui zette Vitesse SVS snel onder druk. Dat kost veel kracht maar gedurende de hele wedstrijd bleek dat het met de conditie wel goed zit.
  Vitesse drukte SVS terug op eigen helft, liet SVS niet opbouwen. En wanneer SVS eens in de buurt van het doel van Kawa kwam, pakten de verdedigers, in samenwerking met het sterke middenveld, de gasten goed aan.
  SVS kwam niet in het spel voor, daarvoor waren hun inzet en kwaliteiten onvoldoende, in tegenstelling tot VD, die vol voor het 3e periodekampioenschap gaan.

  Al in de eerste minuten waren er enkele geblokte doelpogingen en na 6 minuten werd Denzel Dos Santos na een prachtige aanval via Jeroen Lathouwers en de mee opgekomen Sjoerd van der Kolk vrijgespeeld en Denzel scoorde fraai.
  Vitesse combineerde er lustig op los. Dat leidde niet direct meer tot grote kansen in de eerste helft.

  De tweede helft ging Vitesse verder met dominant spel. Er kwamen kansen, maar de grote Capelse keeper reageerde goed op schoten van onder andere Denzel. In de 56e minuut werd een van de kansen door Denzel benut: 2-0.
  In de 74e minuut ging René de Graaff goed door op een hele verre uittrap van keeper Kawa Hisso. Zonder overtreding was hij niet te houden. Uit de stafschop scoorde Sjoerd van der Kolk 3-0.
  Het doelsaldo kon wel eens belangrijk worden bij het kampioenschap van de 3e periode en daarom bleef Vitesse met veel inzet goed voetballen. Het doelpunt van de inmiddels ingevallen Rick Burgering in de 86e minuut was het slotakkoord: 4-0.

  Zoals gezegd speelde Vitesse een goede wedstrijd, waar de motivatie tot de laatste minuut vanaf spatte. De uitslag van Sparta maakte de spelers nog opgetogener: Sparta verspeelde 2 punten tegen kampioenskandidaat Nieuwenhoorn: 1-1. Hierdoor leidt Vitesse Delft in de strijd om de 3e periode met 2 punten voorsprong op Sparta!!
  Volgende week gaat de `reis` naar Kethel, waar het onderaan staande Spaland op ons wacht. Kethel ligt `om de hoek` dus worden er heel veel Vitesse supporters verwacht.

  Arjen van der Heijden

  Opstelling Vitesse Delft:
  Kawa Hisso, Sjoerd van der Kolk, Hamza el Kaddouri, Koen Lahnstein, Lars Fransen,
  Jeroen Lathouwers, Dyon Rosbergen (64 Melvin Kingsale), Daan Burgering, Helder Mendes Andrade (70 Nasreddine Harrass), Denzel dos Santos, René de Graaff (78 Rick Burgering)
rfwbs-sliderfwbs-slide