• Vitesse Delft - SVC -'08 1 - 0

  De vijfde wedstrijd van de competitie 2021 – 2022 zou wel eens de eerste wedstrijd kunnen worden dit jaar die niet door Vitesse werd gewonnen. Immers in de loop der jaren is er geregeld sprake van geweest dat beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren en dus dat de overwinningen dien ten gevolge dan weer aan de één dan weer aan de ander toekwamen.

  En inderdaad in de eerste helft waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Het was gelijk opgaand maar zo nu en dan ook wel overdreven hard fysiek en behoorlijk fanatiek. In de 20e minuut werd bij een Vitesse aanval de aanvaller bruut onderuit gehaald. De vrije trap leverde echter niets op. Iets later aan de andere kant een snelle aanval richting doel Vitesse maar Kawa Hisso liet zien dat hij het mooie keeperswerk nog niet verleerd is: hij wist op handige wijze de aanval van de SVC voorwaartsen te pareren. Jammer genoeg ging het spel weliswaar van doel naar doel en omgekeerd maar beide keepers wisten hun doel schoon te houden. En de ruststand was dus 0-0.

  Na de thee kwamen er wel wat meer kansen voor Vitesse: al in de 48e minuut brak aanvoerder Daan Burgering door maar zijn vervolg was jammer genoeg nog niet zo uitgekiend dat er gescoord werd. Direct daarna nog een gevaarlijk moment voor het SVC doel maar de keeper wist het gevaar te bezweren. En even later weer een kansje maar ook dat leverde niet het gewenste resultaat. In de 60e minuut was het dan zover: samenwerkend wisten Duncan Sjerp en Norvin Mercera de verdediging van SVC uit te spelen en kon Norvin de 1-0 laten optekenen.

  De strijd werd nog wat harder en in de 72e minuut kreeg Levie Schut een merkwaardige tweede gele kaart zodat hij het veld moest verlaten. Er dreigden donkere wolken voor Vitesse. Het spel werd harder en zo nu en dan geïrriteerder, met alle gevolgen van dien.

  In deze periode speelde Hamza el Kaddouri wederom een opvallend goede partij en met grote inzet, een lust om naar te kijken. In de 82e minuut werd de net ingevallen Pepijn Snel door een sliding wreed neergelegd maar de overtreding werd niet bestraft. In de minuten daarna werd het allemaal over en weer tamelijk vervelend en zo ging de wedstrijd eigenlijk als een nachtkaars uit. De winst was voor Vitesse maar het geheel was voor de supporters en naar we mogen hopen ook voor de spelers wel iets om over na te denken. Kortom maar gauw vergeten!

  Niek Praagman

  Opstelling Vitesse:

  Marco van Bergen Henegouwen
  Nathan Martina, Lars Fransen, Levie Schut, Hamza el Kaddouri
  Patrick dos Reis Tavares, Daan Burgering, Mitchell Gronsveld (Sjoerd van der Kolk),
  Koen de Vries (Nasreddine Harrass), Duncan Sjerp, Norvin Mercera (Pepijn Snel)

  Interview met Hes na de wedstrijd Vitesse Delft - SVC’08

  Interview met Mercera na de wedstrijd

rfwbs-sliderfwbs-slide