• Vitesse Delft - SSS 2 - 0

  Vitesse behaalde eindelijk weer eens 3 punten. Broodnodige punten gezien de stand op de ranglijst.
  Het ‘zoet der overwinning’ zal dan ook ongetwijfeld gesmaakt hebben. De overwinning was ook niet onverdiend. In een wedstrijd waar inzet en spanning de boventoon voerde boven goed voetbal was de overwinning met name gezien de 2e helft terecht. De wedstrijd was niet van een niveau waar je het warm van kreeg hoewel daar wel behoefte aan was gezien het ‘hondenweer’.
  In de beginfase van de wedstrijd kreeg SSS diverse kansen en had Vitesse zomaar achter kunnen komen omdat er verdedigend veel persoonlijke fouten werden gemaakt door Vitesse. Naarmate de 1e helft vorderde kreeg Vitesse dat beter op orde en kreeg het ook steeds meer overwicht en had het op voorsprong kunnen komen. De 2e helft was duidelijker in het voordeel van Vitesse en uiteindelijk kreeg het daarvoor ook de beloning. De beloning die zo gewenst was en hopelijk de start van een mooi serie is.

  In de 3e minuut al een flinke kans voor SSS. Een dekkingsfout op rechts gaf de linksbuiten van SSS vrije doorgang, maar gelukkig tikte Kawa Hisso de bal nog knap buiten de doelpalen. Vitesse antwoordde in de 6e minuut met een mooie actie over links van Nasreddine Harrass, maar zijn schot werd gestopt door de keeper van SSS. Een verre ingooi van Patrick Andrade Bartolomeu bereikte in de 7e minuut Nasreddine in het strafschopgebied en uit de draai schoot hij op de paal. Nu antwoordde SSS direct in de 9e minuut door bijna te profiteren van weer een dekkingsfout bij Vitesse. De rechtsbuiten gaf een voorzet naar de 2e paal waar de back van Vitesse zijn tegenstander zo maar(?!) uit zijn rug liet weglopen waardoor hij alleen op Kawa af kon gaan. Zijn schot ging echter maar net naast. Vitesse leerde er niet van want in de volgende aanval gebeurde precies hetzelfde, maar weer werd de bal naast geschoten. Daarna herstelde Vitesse zich verdedigend en werd het ook aanvallend gevaarlijker. Dat resulteerde in de 30e minuut in een kopbal van Lars Fransen die van de lijn werd gehaald. In de 37e minuut kreeg Vitesse links van even buiten het strafschopgebied een vrije trap die hard laag het strafschopgebied werd ingeschoten door Daan Burgering. Via een tegenstander belandde de bal bijna in het doel, maar de keeper pakt de bal met 1 hand nog net op de doellijn. Balverlies van de back van Vitesse in de 42e minuut werd Vitesse bijna fataal ware het niet dat Kawa knap redde. In de 44e minuut de 1e maal dat Denzel Dos Santos echt zich meldde. Hij loste onverwacht een verdekt schot dat met moeite gestopt werd door de keeper van SSS. Vitesse begon de 2e helft energiek en trachtte het SSS direct onder druk te zetten. De inmiddels bekende ‘Denzelactie’ in de 48e minuut. Met de rug naar het doel werd de bal ingespeeld waarna hij snel wegdraaide en inschoot, maar de keeper van SSS redde stijlvol met 1 vuist. In de 55e minuut leek het wel een schiettent. Tot 3x toe werd de bal ingezet door Vitesse, maar evenzovele malen werd de bal ergens nog geblokt. Invaller Jeroen Lathouwers speelde zich in de 69e minuut op snelheid op rechts
  vrij en gaf een gave voorzet naar de inkomende Denzel bij de 2e paal, maar met gevaar voor eigen ‘lijf en leden’ redde een verdediger de situatie alsnog. Vitesse drong aan en was aanvallend gevaarlijk
  waar de verdediging van Vitesse zijn zaakjes nu beter voor elkaar had. De beloning kwam in de 72e minuut. Vanaf het middenveld links gaf Sjoerd van der Kolk een wegdraaiende voorzet naar de 2e paal waar Jeroen zijn tegenstander mooi uitkapte en tegendraads binnen schoot, 1-0. Vitesse bleef komen en in de 79e minuut was er een mooie demarrage vanaf het middenveld van de heel actieve Nasreddine, maar zijn beloning voor de fraaie actie bleef uit want de bal ging rakelings naast. ‘De’ beloning voor de ploeg kwam er toch in de 85e minuut na een mooie aanval. Daan veroverde de bal op het middenveld en leverde een streep van een pass af langs de rechter zijlijn naar Nasreddine die vervolgens een perfecte voorzet gaf op Denzel en die rondde gepast af op een wijze die bij de aanval hoorde, 2-0.

  Opstelling Vitesse Delft:
  Kawa Hisso
  Joel Brito Lopes,Lars Fransen,Kevin Soares Goncalves Barzao,Patrick Andrade Bartolomeu
  Daan Burgering,Sjoerd van der Kolk,Patrick Dos Reis Tavares
  Abdoel Tajdirti(Jeroen Lathouwers),Denzel Dos Santos,Nasreddine Harrass.

  Dick Laros.
rfwbs-sliderfwbs-slide