• Vitesse Delft - Spirit 1 - 0

  Was het in de heenwedstrijd in Ouderkerk aan de Ijssel met name Vitesse Delft de ploeg die het beste van het spel had en in de tweede helft v.v.Spirit. Nu was het precies andersom: in de eerste helft speelde v.v. Spirit met de wind mee en had Spirit in die periode gedurende langere tijd een veldoverwicht. Een en ander kwam niet tot uitdrukking in de ruststand 0-0. In de tweede helft speelde Vitesse met de wind mee en was naar mijn idee globaal gesproken iets gevaarlijker. Maar het duurde tot de laatste 10 minuten voordat er gescoord werd: na een ongelukkige handsbal een Spirit verdediger in het strafschopgebied kreeg Vitesse een buitenkansje om te scoren. En Sjoerd van der Kolk wist wel raad met die kans: hij schoot de bal snoeihard in, liet daarmee de keeper van Spirit kansloos en bepaalde de eindstand op 1-0.

  Al met al achteraf gekeken is de hele situatie wel grappig: in Ouderkerk verloor Vitesse van Spirit, in Delft verliest Spirit van Vitesse en in de nieuwe tussenstand van de tweede klasse D gaat Spirit Vitesse voor met twee wedstrijdpunten meer. Kortom dat het vrijwel gelijk opging is niet zo gek.

  Over het wedstrijdverloop is niet zo veel meer te zeggen: Vitesse kwam nog wel goed uit de startblokken maar al gauw was Spirit sterker en werd vooral op de helft van Vitesse gespeeld. Tussendoor kwamen er wat uitvallen van Vitesse maar ondanks de vele ruimte kwam daar geen werkelijk wapenfeit uit voort. Omdat ook Spirit in de eerste helft wel meer druk zette wisten ook de gasten niet tot duidelijk uitgespeelde kansen laat staan tot scoren te komen. In de tweede helft ging het wel wat sneller op en neer en waren er wel regelmatig goede pogingen van beide kanten maar gescoord werd er niet. Tot het boven genoemde moment van de wat ongelukkig veroorzaakte en dus wat gelukkig verkregen penalty. Gelukkig verkregen maar we zien de laatste tijd ook op de televisie dat als een speler spring en niet kijkt maar wel z’n armen los laat zweven dat er dan bij hands, hoe onbedoeld ook toch een penalty wordt gegeven. En dat gebeurde ook vandaag. Daarmee, er was niet zo veel tijd meer voor Spirit om terug te slaan, bleven de punten vandaag in Delft.

  Door de overwinning doet Vitesse nog steeds mee in de derde periode. De komende weken kan er dus nog steeds iets leuks behaald worden maar dan moet met nog vier wedstrijden te gaan er denk ik geen puntverlies meer worden geleden.

  Opstelling Vitesse Delft:
  Kawa Hisso
  Melvin Kingsale, Koen Lahnstein, Sjoerd van der Kolk, Hamza el Kaddouri
  Jeroen Lathouwers (73 Nasreddine Harrass), Dyon Rosbergen, Daan Burgering,
  Patrick Dos Reis Tavares, Denzel dos Santos, Rick Burgering(79 René de Graaff)

  Niek Praagman
rfwbs-sliderfwbs-slide