• Vitesse Delft - Sparta AV 4 - 0

  Gisteravond heeft Vitesse Delft de tweede ronde van de bekercompetitie bereikt. In een vrij eenzijdig duel werden de amateurs van Sparta op een 4-0 nederlaag getrakteerd.
  Om nog enige kans op de volgende ronde te behouden moesten de gasten uit Rotterdam winnen. Vitesse had op haar beurt genoeg aan een gelijkspel spel.
  Vitesse kwam flitsend uit de startblokken, want al na 7 minuten was spits Duncan Sjerp met een geplaatst schot succesvol; 1-0. De thuisploeg bleef hierna de betere en gaf nauwelijks ruimte en kansen weg.
  In de 24e minuut kreeg Vitesse een vrije trap, net buiten het strafschopgebied. Verdediger Hamza Al Kaddouri krulde de bal met links over de muur en liet de keeper van Sparta kansloos; 2-0. De ploeg van trainer Hes bleef de bovenliggende partij en in de 36e minuut rondde Rick Burgering met een hakbal subliem af; 3-0. Meer dan een afstandsschot en een halve omhaal kon Sparta hier niet tegenover stellen.
  Na de rust een onveranderd spelbeeld. Vitesse bleef veel sterker en speelde voornamelijk op de helft van de tegenstander. Sparta probeerde er voetballend wel uitkomen, maar de ploeg van trainer Gozen kreeg de regie over de wedstrijd niet in handen.
  Circa tien minuten voor tijd liet spits Sjerp zich nog een keer zien door de bal van ruim veertig meter op het doel te schieten. De bal vloog over de doelman van Sparta, maar ging via de lat net over.
  Na twee niet ongevaarlijke kopballen van Sparta tekende Vitesse verdediger Pepijn Snel in de blessuretijd voor de eindstand. Met een bekeken schot maakte hij zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van de Delftenaren; 4-0.
  Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter De Groot had Vitesse de volgende ronde bereikt. RCL en FC Skillz mogen zaterdag uit maken, wie naast Vitesse doorgaat.
rfwbs-sliderfwbs-slide