• Vitesse Delft schittert op een zonnig Wim Noordam Full Speed Ukkentoernooi

  Afgelopen zaterdag 18 juni nam Vitesse-Delft, voor de 10e maal, deel aan dit altijd gezellig en goed georganiseerd toernooi onder wel bijzonder zomerse omstandigheden.
  De organisatie had, gezien de te verwachte warmte, besloten de collectieve prijsuitreiking achterwege te laten en de medailles direct na de laatste poule wedstrijd uit te delen, zodat men wat sneller naar huis kon.

  Vitesse was met 2 teams uitgenodigd voor dit toernooi, maar had gezien de grote aanwas van van de mini-afdeling, wel met 6 teams kunnen meedoen. Er werd gespeeld met teams van 5 spelertjes in de leeftijd van 4, 5 en 6 jaar, waar niet elke vereniging zich volgens de Vitesse spelertjes zich aan hielden. De opmerking “ die zijn veel groter dan wij”, werd diverse keren geuit. De samenstelling van de teams was willekeurig:

  Vitesse Delft Beren (coach Sjoerd)
  Jayden
  Bruce
  Lenn
  Minh
  Ailin (berin)
  Aras
  Daley

  Vitesse Delft Leeuwen (coach opa Peet)     
  Raesha (leeuwin)
  Lucas
  Efe
  Luke
  Ilias
  Samuel
  Nabil

  Na de presentatie van de teams, waarbij elke ploeg met de clubvlag onder luid applaus van het talrijke publiek naar een podium geleid werd, werden ze voorgesteld en werd er een groepsfoto gemaakt en kon het toernooi beginnen.

  Tegenstanders waren teams van Full Speed, Den Hoorn, Spijkernisse, HBS en Velo, in wedstrijdje van 9 minuten werd er met veel inzet en op momenten van echt kluitjes voetbal gestreden. Wat wil je ook dit was voor elke speler hun eerste echte wedstrijd en dan wil je die bal veroveren, ondanks de wanhopige coaches met kreten als:” uit elkaar, breedmaken, overspelen, terug verdedigen”.   
  De beren eindigden de poule met 1 overwinning, 1 gelijkspel en 2 nederlagen, waarbij Bruce en Lenn nog even een familiestrijduitvochten tegen hun neef Mick die bij Full Speed speelde, waarbij Lenn en Mick, ook zonder bal, elkaar het leven zuur maakten. Prachtig om te zien, uitslag onbeslist 1-1. Dit belooft nog wat voor de toekomst. De leeuwen deden het met dezelfde inzet, iets beter, 2 overwinningen en 2 nederlagen maar toch net buiten de finale plaatsen.
  Na de talrijke versnaperingen als tweemaal limonade , ijs en popcorn ontving elke speler en de coach een mooie medaille, volgens sommigen een “gouden” als herinnering.

  En ja hoor, ook deze keer had (opa) Peet voor een mooie beker voor ieder spelertje gezorgd, met het opschrift “Mijn eerste Toernooi”.

  Uitgeblust en tevreden gingen de mini’s naar huis na een leerzame prachtige ochtend. Bedankt ouders, opa’s, oma’s en familie voor jullie support en natuurlijk de organisatie.


  Een trotse coach (opa) Peet

rfwbs-sliderfwbs-slide