• Vitesse Delft - RCL 1 - 0

  Zaterdag was een heerlijke dag op sportpark Tanthof, in Delft-Zuid. Een uitgelezen middag voor een lekker potje voetbal. Vitesse Delft speelde tegen RCL van trainer Hein van Heek, een club waartegen in het verleden meer is gespeeld en dat uitkomt in de tweede klasse C.

  In het elftal van Vitesse Delft drie nieuwe gezichten ten opzichte van vorig seizoen. Trainer Ronald Hes had basisplaatsen ingeruimd voor keeper Sven Bekking, verdediger Kenneth Duah en de uit de eigen jeugd overgekomen aanvaller Fallilou Gueye.

  De Delftenaren begonnen sterk aan de wedstrijd en was het eerste gedeelte de bovenliggende partij. In de zevende minuut een mooie crossbal van links op rechts naar de vrijlopende Fallilou Gueye die een strakke lage voorzet gaf, waar de goed meegelopen Gigi Vermeer alleen nog maar tegenaan hoefde te lopen: 1-0. In het tweede deel van de eerste helft kwam RCL wat beter voor de dag wat resulteerde in een licht veldoverwicht. Er waren kansen voor Arne Janbier, Jelmeer Vijlbrief en Sven Verlaan. Echter het spel speelde zich overwegend op het middenveld af.

  Aan het begin van de tweede helft gunde trainer Ronald Hes speeltijd aan de nieuwelingen Jeremy Agyemang en Pedro Gonzalo Cisternas Bolocco. Vitesse Delft kwam wat beter uit de kleedkamer met af en toe goed combinatiespel. Maar net als in de eerste helft kreeg RCL gaandeweg weer wat meer het overwicht. Dit leidde echter niet tot echte grote kansen op de gelijkmaker. Circa tien minuten voor tijd een grote kans van Vitesse Delft om de wedstrijd in het slot te gooien. Een slim hakje van de ingevallen Mark de Graaf bracht Hamza el Kaddouri links voor het doel alleen voor de keeper. El Kaddouri wilde de bal in de verre hoek schieten, maar zijn schuiver ging voorlangs.

  In het laatste deel van de wedstrijd probeerde RCL toch nog langszij te komen, maar kon geen vuist meer maken. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Omar Moussaoui, die geen kaarten hoefde te trekken in deze sportieve wedstrijd, kunnen zowel Vitesse Delft als RCL zich opmaken voor de volgende wedstrijden in deze poule tegen de eersteklassers FC Skillz en Sparta [AV].

  Foto's: Moshe Amsalem
  Tekst: Aad de Boer
rfwbs-sliderfwbs-slide