• Vitesse Delft - Nieuwerkerk 1 - 2

  Vitesse Delft heeft de thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk verloren. In een rechtstreeks duel om een stevige plaats in de middenmoot gingen de bezoekers er met drie punten vandoor; 1-2.

  Er stond veel op het spel op Sportpark Tanthof, in Delft-Zuid. Vitesse wilde de neerwaartse spiraal van een matige periode afsluiten met een overwinning voor eigen publiek. Nieuwerkerk daarentegen wilde de flow, waarin de ploeg zit, doortrekken.

  De wedstrijd begon erg matig. Beide ploegen, vooral de thuisploeg, hanteerden vaak de lange bal en werden daarbij zelden gevaarlijk. Een kopbal van de spits van Nieuwerkerk, Rowendey Schoop, leverde geen gevaar op. In de 18e minuut was er balverlies van Vitesse, op eigen helft. Aanvoerder Stefan van der Vlegel, die even later met een blessure (zweepslag) uitviel, bedacht zich geen moment en schoot van grote afstand over keeper Sven Bekking heen. Een mooie goal, waar de keeper van Vitesse geen blaam trof. Drie minuten later was het bijna 0-2, maar verdediger Hamza el Kaddouri redde van de lijn. Vitesse kon er weinig tegenover stellen. De ploeg van trainer Hes kwam niet verder dan wat ongevaarlijke schoten van Rayan Achalhi, Mark de Graaf en El Kaddouri. Kort voor rust werd spits Duncan Sjerp in de diepte gestuurd, maar zijn schot ging over. Zo eindigde de eerste helft, waarin zeer matig werd gevoetbald, in een voorsprong voor de bezoekers.

  In de tweede helft gebeurde er meer. Nadat verdediger Bart Meeske van Nieuwerker geel had gekregen, belandde een aanval van Vitesse bij De Graaf. Hij kapte en schoot bal in de 50e minuut onberispelijk binnen, keeper Kevin de Geus kansloos achterlatend; 1-1. Enkele minuten later werd Nieuwerkerk gevaarlijk door een verdwaalde voorzet van Tygo Letwory, die op de lat terecht kwam. Het spel golfde op en neer en diezelfde Letwory kopte een paar minuten later in kansrijke positie over. Aan de andere kant een mooi schot van De Graaf, de beste man aan de kant van Vitesse, maar nu redde De Geus knap. Vitesse was hierna de ietwat bovenliggende partij en dat resulteerde in kansen voor Sjerp, die alleen voor De Geus teveel tijd nodig had en aanvoerder Daan Burgering, die een volley op de paal schoot. Menno Homan en invaller TijaniTjin-Asjoe kregen geel van scheidsrechter Ricardo Mulder en Vitesse leek de meeste aanspraak te maken op een voorsprong. Maar toen was daar in de 71e minuut de sterk spelende Schoop, die zich vrij speelde en alleen op Bekking af mocht gaan. Hij lobde de bal bekwaam over de keeper heen en zodoende kwamen de bezoekers weer op voorsprong; 1-2.

  Zes minuten later kreeg Schoop een rode kaart. Na een kleine schermutseling duwde hij El Haddouri weg. Mulder stond er bovenop en was resoluut; Nieuwerkerk moest met tien man verder. Vitesse had nog een kwartier de tijd om in een numerieke meerderheid gelijk te maken. De ploeg probeerde het wel, maar werd nauwelijks meer gevaarlijk. Zo stapte Nieuwerker na 96 minuten als enigszins gelukkige winnaar van het veld.

  Voor Vitesse is het lek nog niet boven en volgende week wacht het sterke Monster. Nieuwerkerk speelt een thuiswedstrijd, want de ploeg van trainer Van Noort krijgt bezoek van Westlandia.
rfwbs-sliderfwbs-slide