• Vitesse Delft - HBSS 2 - 3

  Het is Vitesse Delft ook in de thuiswedstrijd tegen HBSS niet gelukt om de punten in eigen huis te houden. De Schiedammers gingen er na een matige wedstrijd met de volle winst vandoor; 2-3.

  Op een slecht bespeelbaar veld was het onmogelijk, om een goede pot voetbal te spelen. Vitesse hoopte er echter het beste van te maken, want de punten zijn belangrijk voor de ploeg van Van der Zwan. Maar net als de afgelopen weken kwam de ploeg slecht uit de startblokken. Het leek wel een kopie van de laatste wedstrijd tegen DHC. Ook nu stond de ploeg na 10 minuten stond het al 0-2 voor de bezoekers. In de 3e minuut rondde Jordao Pattinama een pass van Leroy van Bueren doeltreffend af en zeven minuten later scoorde diezelfde Van Bueren met een mooie lob. Keeper Kevin Kingma was kansloos.

  Vitesse leek de kluts kwijt, maar herpakte zich snel. In de 19e minuut was er een puntgave voorzet van Rick Burgering. Spits Duncan Sjerp kopte de bal onhoudbaar achter doelman Reza Tondpour; 1-2. Vitesse ging door en in het resterende gedeelte van de eerste helft was het de bovenliggende partij. De gelijkmaker hing in de lucht, maar Stefano Goncalves haalde een bal van de doellijn en bij de daaruit voortkomende corner verdween de bal net naast de goede kant van de paal voor de bezoekers. Vitesse kreeg nog enkele goede kansen, maar HBSS wist met een voorsprong de rust in te gaan.

  Na de pauze ging Vitesse op zoek naar de gelijkmaker. Het ontbrak de ploeg aan goed voetbal, maar de wilskracht was er wel. In de 60e minuut was Sjerp er als de kippen bij, toen keeper Tondpour de bal niet onder controle kreeg; 2-2. Het was al de 5e goal in de laatste drie wedstrijden van de spits van Vitesse Delft.

  HBSS leek te bezwijken maar de ploeg rechtte de rug. Naigy Klepke gaf in de 68e minuut een dieptepass op Kevin Santos. De snelle speler controleerde de bal en ging het zestienmeter gebied in waar hij door Sjoerd van der Kolk werd neergehaald. De toegekende penalty werd door Jordao Pattinama binnen geschoten en hij maakte daarmee z’n tweede goal van de middag; 2-3.
  De thuisploeg had nog ruim 20 minuten om de gelijkmaker te scoren. Er werd volop gewisseld in de hoop minimaal een punt aan het duel over te houden. Maar de ploeg van trainer Wolters kwam nauwelijks meer in de problemen en bij het weinige werk, dat de debuterende doelman Tondpour kreeg, was hij de situatie de baas.

  Na het fluitsignaal had de gelukkigste van de twee ploegen gewonnen. HBSS vierde de overwinning uitbundig en Vitesse hield wederom geen punten aan een thuiswedstrijd over.

  Tekst: Harold Koster
  Foto's: Moshe Amsalem
rfwbs-sliderfwbs-slide