• Vitesse Delft draait volop mee

  De eerste competitiehelft zit erop en na een stroef begin staat Vitesse Delft er prima voor in de Tweede Klasse E. De ploeg uit Tanthof staat op een keurige, gedeelde tweede plaats.

  Toegegeven, de competitie is nog niet op de helft, maar omdat de winterstop is ingegaan, ligt het voor de hand, om de balans op te maken. Na een matige oefenperiode begon Vitesse de competitie in september ook niet overtuigend. Een verlies thuis tegen het behendige FC Skills was een teleurstelling, omdat er stiekem werd gehoopt op drie punten in de openingswedstrijd. Een week later in Wassenaar, waar SVC’08 de tegenstander was, ging het weer mis. Ondanks een veldoverwicht verloor de ploeg van trainer Ronald Hes met 1-0.

  Met nul punten uit twee wedstrijden begon Vitesse aan haar tweede thuiswedstrijd. HVC’10 uit Hoek van Holland, dat enige gerenommeerde spelers zag vertrekken, werd met 3-1 verslagen. De eerste punten waren binnen en dit smaakte naar meer. De volgende wedstrijd kwam Vitesse in de uitwedstrijd tegen CWO overtuigend op 1-3, waarna de scheidsrechter de wedstrijd staakte. De Delftenaren hadden geen enkele schuld bij de gestaakte wedstrijd; het betrof een zaak tussen de thuisploeg en de scheidsrechter.

  Eind oktober moest Vitesse thuis genoegen nemen met een gelijkspel tegen VFC. De ploeg uit Vlaardingen vertrok met 1-1 huiswaarts. Een week later stond de eerste stadsderby op het programma. Het tot dan toe hoog geklasseerde Full Speed had echter geen schijn van kans en Vitesse won met 1-4. Inmiddels stond de ploeg vast in het denkbeeldige linkerrijtje. Met deze overtuigende overwinning op zak wachtte de volgende streekgenoot. RKDEO had begin november in Delft ook geen weerwoord op het spel van Vitesse en ging op sportcomplex Tanthof met 2-0 ten onder.

  Hierna ging Vitesse in Den Haag op bezoek bij HMSH. De goede reeks werd doorgezet en na negentig minuten stond er 1-3 op het scorebord. Vitesse was na deze winst al bijna twee maanden ongeslagen en hier bracht de volgende wedstrijd, thuis tegen CION, geen verandering in. Er werd weliswaar niet gewonnen, de thuisploeg kwam niet verder dan 2-2. Een week later speelde Vitesse de uitwedstrijd tegen Berkel. De ploeg heeft het altijd lastig tegen de Berkelnaren en ook nu werd de volle buit niet binnen gehaald. De punten werden verdeeld; 1-1.

  Met de winterstop in het vizier werd de gestaakte wedstrijd tegen CWO uitgespeeld. De resterende achttien minuten brachten geen verandering in de stand en zo kon Vitesse deze drie punten eindelijk ook bijschrijven. De zaterdag erna volgde de tweede stadsderby van Delft, want Concordia kwam op bezoek. De ploegen stonden voor de wedstrijd nagenoeg gelijk op de ranglijst, maar Vitesse liet er geen gras over groeien, speelde overtuigend en won met 3-0.

  Vitesse staat dus op een gedeelde tweede plaats, samen met FC Skills. Beide ploegen staan één punt achter op SVC’08. Vitesse geniet nu even van een welverdiende rustperiode en gaat in januari – traditiegetrouw – op trainingskamp naar Portugal. Hier wordt de accu opgeladen voor de tweede seizoenshelft, die begint met een thuiswedstrijd tegen Westlandia, op zaterdag 21 januari. Een week later gaat de ploeg uit Delft op bezoek bij Wilhelmus, waarna we echt op de helft van de competitie zitten.

rfwbs-sliderfwbs-slide