• Vitesse Delft - DoCoS 4 - 1

Op sportpark Tanthof-Zuid hield Vitesse Delft de eerste drie punten in eigen huis. De formatie van trainer Ronald Hes won met 4-1 van het bezoekende DoCoS. Een welkome start voor de Delftenaren in de tweede klasse C.

Toch begon de thuisploeg matig aan het duel. Na pakweg acht minuten nam DoCoS namelijk een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Tycho Groen. Nog voor rust had Vitesse Delft de rollen echter alweer omgedraaid. Een eigen doelpunt van de bezoekers en een treffer van Duncan Sjerp, uit een vrije trap, zorgden voor een 2-1 voorsprong voor de ploeg van Hes.

In de tweede helft kreeg DoCoS genoeg kansen om weer naast Vitesse Delft te komen, maar het was de thuisclub die nog tweemaal scoorde. René de Graaff tekende voor de 3-1, Norvin Mercera zorgde voor de 4-1 eindstand op sportpark Tanthof-Zuid. Komend weekend gaat de rood-zwarte brigade op bezoek bij RCL, dat met 2-1 bij Van Nispen verloor.

Tekst: Hans Kulk | Foto’s: Moshe Amsalam