• Vitesse Delft - DHC 4 - 0

  Er zat enige spanning op de wedstrijd Vitesse Delft tegen stadgenoot DHC. De voetbalgrootmachten van weleer speelden nooit eerder in competitieverband tegen elkaar. In het verleden was er gezonde rivaliteit, maar ook waardering voor elkaar. De wedstrijd trok veel bezoekers, zowel jongeren als veel ouderen, waarvan een groot aantal in de hoogtijdagen voor beide teams speelden.
  Vitesse, met diverse spelers uit de eigen jeugd, was over het geheel genomen de betere ploeg. Het ambitieuze DHC probeert aan te haken bij de koplopers in de 2e klasse, maar zaterdag kwam het toch tekort.

  Gelijk opgaand duel
  Scheidsrechter Frank Meeuwenoord wilde het kort houden, want al na 40 seconden werd een actie van DHC-er Sinan Ocal bestraft met een gele kaart.
  Een buiteling van een DHC aanvaller in het strafschopgebied leidde niet tot een strafschop, maar een vrije trap voor Vitesse.
  Vitesse, vanwege een schorsing van trainer Ronald Hes gecoacht door Chris Treling, werd de eerste minuten al dreigend, maar de buitenspelval van DHC werkte goed.
  De eerste 20 minuten waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. DHC kwam op inzet dichtbij het Vitesse-doel; Vitesse deed het vooral combinerend. Keeper Oussama Zayzaoui maakte schoten van Levie Schut en Gigi Vermeer uit mooie Vitesse-combinaties onschadelijk.
  Levie Schut speelde in zijn 50e wedstrijd op zijn vertrouwde middenveld een prima partij.
  Een vrije trap in minuut 27 van Duncan Sjerp, op vanaf zo`n 25 meter van het doel, was hard en gericht; keeper Zayzaoui had het nakijken: 1-0.
  De ploeg van trainer Wim Baggerman kreeg steeds meer moeite met het snel combinerende Vitesse. Een mooie aanval over links leidde tot het 2e doelpunt van Duncan Sjerp: 2-0.
  Vitesse kreeg steeds meer grip op het spel van DHC en kreeg de wedstrijd volledig in handen.

  Vitesse is de baas
  De schroom was er nu wel vanaf. Keeper Sven Bekking kreeg in de 47e minuut een inzet van Quinten Kay Piek te verwerken, maar Vitesse heerste. Zeker nadat dezelfde Piek in de 53e minuut met rood het veld moest verlaten na een tackle op Levie Schut.
  Sjerp kwam na een mooie pass van Jesse Boateng alleen voor de keeper, maar deze redde fraai.
  Enkele minuten later was het andersom, maar Boateng scoorde wél uit een pass van Sjerp 3-0.
  De DHC-verdedigers Tumba, Klijn en Durban hadden het moeilijk tegen de dartele Vitesse-aanvallers. Gigi Vermeer, spelend vlak achter Sjerp, deed het op die positie prima.
  Vitesse creëerde meerdere kansen die niet werden verzilverd.
  Het centrale duo Van de Kolk en Duah hielden de deur gesloten, waardoor Vitesse het door DHC niet moeilijk werd gemaakt.
  Van de Kolk ging in de 74e minuut mee naar voren en scoorde uit een corner 4-0.
  Diverse wissels aan beide kanten veranderde niets aan het spelbeeld.

  Het publiek uit zowel Zuid (Vitesse) als Noord (DHC) konden zich wel vinden in het eindresultaat.
  Vitesse heeft na het goede spel vorige week tegen Oliveo en zaterdag tegen DHC een groeiend zelfvertrouwen. DHC, vereniging in heropbouw, zal het moeten hebben van incidentele resultaten, maar iedereen hoopt dat zij de 2e Klasse niet zullen verlaten.

  Verslag: Arjen van der Heijden
  Foto's: Moshe Amsalem
rfwbs-sliderfwbs-slide