• Vitesse Delft - CWO 3 - 0

𝐕đĸ𝐭𝐞đŦđŦ𝐞 𝐃𝐞đĨ𝐟𝐭 đŦ𝐭𝐮𝐮đĢ𝐭 𝐂𝐖𝐎 đĻ𝐞𝐭 đĨ𝐞𝐠𝐞 𝐡𝐚𝐧𝐝𝐞𝐧 𝐡𝐮đĸđŦ𝐰𝐚𝐚đĢ𝐭đŦ

Het hoofdveld van Vitesse was op zaterdag 11 maart niet bespeelbaar, vanwege de regen die de dagen ervoor was gevallen. Derhalve werd er op veld 2, dus op kunstgras, gespeeld worden.

Voorafgaand aan de aftrap werd er ÊÊn minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Erelid Hans Feijge van Vitesse. Hans was jarenlang aan de Middelweg - en later ook in Tanthof – actief en verzette veel vrijwilligerswerk. Ook na zijn verhuizing naar Zoetermeer bleef hij regelmatig naar de club komen. Vitesse is hem veel dank verschuldigd!

De eerste helft van de wedstrijd tegen CWO was doelpuntloos en beide clubs speelden met veel inzet. Hier en daar waren er wel wat kansjes, maar Rick Burgering had het geluk niet aan z’n zijde. Aan de andere kant bleef het bij enkele speldenprikken, al moest Pepijn Snel nog wel een keer een gevaarlijke inzet blokken.

Na de rust kwam Vitesse in de 61e minuut op voorsprong door een vrije trap van Duncan Sjerp. De bal werd onderweg waarschijnlijk niet aangeraakt en verdween achter de doelman van CWO; 1-0.

Hiermee was de ban gebroken en een kwartier later scoorde Richomar Richards de 2-0. De wedstrijd was gespeeld, want de ploeg uit Vlaardingen was de hele tweede helft nog niet gevaarlijk geweest. Het spel werd af en toe wat grimmiger, maar scheidsrechter Blaak hield alles prima in de hand. Het slotakkoord was voor invaller Dominique AriÃĢs. Hij omzeilde de buitenspelval en scoorde in de 79e minuut beheerst de 3-0.

Rick Burgering moest korte tijd later het veld geblesseerd verlaten vanwege een harde charge. Dit leverde de speler van CWO een rode kaart op.

De wedstrijd eindigde in 3-0 en Vitesse stapte als terechte winnaar van het veld.

Tekst: Niek Praagman
    Foto’s: Moshe Amsalem