• Vitesse Delft - CWO 2 - 1

Vitesse Delft zet een belangrijke stap richting handhaving en kan focus leggen op de 3e periode. In de eerste helft is Vitesse Delft niet in staat om CWO vast te zetten en creƫert geen kansen. CWO kan een keer door de defensie spelen en scoort 0-1. In de tweede helft is Vitesse Delft duidelijk sterker en maakt uit een foutje van CWO de 1-1. CWO komt na 80 minuten met 10 man te staan en Vitesse Delft weet in de 88e minuut, spelend richting haar red-black army, de punten in eigen huis te houden.

Vitesse Delft begint er stroef aan de wedstrijd. De opstelling is wat gewijzigd ten opzichte van vorige week en het blijft wat zoeken. In de 8e minuut weet Tobi Fasanya van CWO een voorzet handig door te hakken naar Colin Pleijsier die afdrukt in de benedenhoek. Vitesse Delft staat erbij en kijkt er naar. De wedstrijd loopt daarna gelijk op. Weinig kansen aan beide zijden. Vitesse neem enkele corners maar dat leidt tot niets En ook in het laatste kwartier als Vitesse wat meer aandringt weet CWO daar prima onderuit te spelen.

De tweede helft speelt Vitesse Delft naar het thuispubliek, met meer pit en druk. Dat geeft een ander beeld van de wedstrijd. Toch is het in de 58e minuut CWO dat de 1-1 inluidt door een vreemde bal terug richting keeper die in de voeten komt van Denzel dos Santos. De spits van Vitesse Delft bedenkt zich niet, draait en knalt de bal in het net. Daarna raakt de wedstrijd opnieuw in evenwicht. CWO krijgt 2 aardige kansen die Kawa Hisso uit zijn doel houdt. Sjoerd van der Kolk die voor het eerst weer in de basis speelt redt enkele keren en weet het spel naar de helft van CWO te verleggen. Dan is de in het veld gekomen Igor Markovic van CWO wat erg bijdehand richting de goed leidende Mohamed Moussaoui. Hij krijgt geel maar blijft sputteren en dingen roepen en krijgt nogmaals geel en dan staat CWO in de 80e minuut met 10 man. Vitesse Delft ruikt dat er nu een kans is om door te drukken. Over rechts komen Melvin Kingsdale en Jeroen Lathouwers regelmatig bij de achterlijn. In de 88e minuut volgt de treffer na een voorzet van rechts die Rick Burgering bij de tweede paal terugkopt in de doelmond op de mee op gekomen verdediger Lars Fransen. Lars zet zijn knie tegen de bal en deponeert de Derby Star strak in het net. Als slotakkoord moet Kawa Hisso nog een keer subliem redden met de linkervoet bij een laatste poging van CWO, maar de 2-1 blijft op het scorebord staan.