• Vitesse Delft - Charlois 1 - 0

  In een spannende sportieve en boeiende wedstrijd versloeg Vitesse de bezoekers uit Rotterdam met 1-0. Beide ploegen hadden gedeeltes van de wedstrijd een overwicht maar globaal gesproken waren ze goed aan elkaar gewaagd. Omdat er diverse malen net niet werd gescoord, goede pogingen daartoe eindigden op lat of paal dan wel werden onschadelijk gemaakt door de keepers, bleef het bij slechts één doelpunt van de thuisclub. Door de overwinning blijft Vitesse op de gedeelde vierde plaats en nadert Charlois, dat een plaatsje zakte, tot op twee punten.

  De aantrekkelijke wedstrijd zorgde voor een aangename sfeer en de spanning was te snijden. De eerste twintig minuten speelde Charlois, dat de schuin over het veld staande wedstrijd toen min of meer mee had, zeer direct en was meerdere malen dreigend. Met name in de 10e minuut had een prachtig afstandsschot van net buiten het strafschopgebied, dat buiten bereik van de keeper Marco op de paal kwam een beter lot verdiend. En na die goede aanval rook Charlois kansen en begon gevaarlijk door te komen. Gelukkig wist Vitesse de deur, met kunst en “keepers” vliegwerk dicht te houden. Omstreeks de 30e minuut kwam Vitesse steeds beter in het spel en raakte Daan Burgering met een mooi schot de lat. Een steeds meer drukkend Vitesse nam in het laatste deel het initiatief over en dat resulteerde in de 44e minuut in een prachtige aanval die via een mooie kopbal van Koen de Vries leek te worden afgerond maar jammer genoeg net op de lat terecht kwam in plaats van in het doel. De vraag was nu of Vitesse dit langzaam veroverde overwicht in de tweede helft zou kunnen volhouden.

  Na de thee moest Vitesse keeper Marco Bergen Henegouwen in de 48e minuut een fantastische redding verrichten maar daarna wist Vitesse inderdaad door te gaan met druk op Charlois te zetten, hetgeen resulteerde in diverse goede aanvallen die echter steeds net niet goed werden voortgezet wel langzaam leiden naar een overwicht maar nog niet naar doelpunten. In de 62e minuut werd een prachtige aanval van Vitesse afgerond door een sterke kopbal van Rik Burgering, maar de keeper van Charlois redde met een fantastische reflex. Dat was echter uitstel van executie want twee minuten later werd een vrije trap vanaf de vleugel, in het doelgebied fraai verlengd door Patrick Dos Reis Tavares 1-0 voor Vitesse. Aansluitend wist Charlois direct gevaarlijk door te stoten tot in het strafschopgebied van Vitesse, maar gelukkig werd deze klus met vereende krachten alsnog door de verdedigers opgelost. Langzaam maar zeker werd er wat gas teruggenomen en de inmiddels vermoeide uitblinkende Koen de Vries, steeds aanspeelbaar was en meeverdedigend ballen veroverende, werd in de 74e minuut gewisseld voor Nichy Fortes. In het laatste kwartier werd er nog steeds in een hoog tempo gespeeld en door beide ploegen geprobeerd de stand te veranderen maar ondanks de inzet werd er niet meer gescoord. Voor Vitesse is de overwinning een prima uitslag maar er zullen de komende weken nog wel de nodige resultaten geboekt moeten worden om alsnog een plek voor de nacompetitie te halen.

  Opstelling Vitesse Delft:
  Marco Bergen Henegouwen
  Nathan Martina, Lars Fransen, Sjoerd van der Kolk, Hamza El Kaddouri
  Patrick dos reis Tavaris, Daan Burgering, Melvin Kingsale,
  Koen de Vries (Nichy Fortes ), Denzel dos Santos (Nasreddine Harrass), Rick Burgering
rfwbs-sliderfwbs-slide