• Vitesse Delft - Berkel 0 - 0

Vitesse Delft en Berkel hadden allebei een overwinning nodig om nog serieus mee te doen in de race om promotie. Het zat er niet in. Er werd niet gescoord. Vitesse Delft kwam daarmee op de vijfde plek, Berkel op de zevende. Met nog drie wedstrijden te gaan is de spanning er een beetje uit, of de uitslagen van de komende drie competitierondes moeten allemaal gunstig uitpakken.

Bij afwezigheid van Lars Fransen en Sjoerd van der Kolk werden bij de Delftenaren de twee creatieve middenvelders Daan Burgering en Levie Schut een linie naar achteren geschoven. Mark de Graaf en Sander Koeleman speelden centraal op het middenveld. Door de wijziging van datum moest Berkel noodgedwongen drie basisspelers missen.

Voetballend viel de eerste helft tegen. Enkele uitvallen van Vitesse eindigden bij keeper Menso Daal. Een schot van Berkel-speler Roy Visser werd knap door Lennart van den Hengel gekeerd. Vitesse Delft bouwde als gewend via het middenveld op, maar de belangrijke eindpass haalde de aanvallers meestal niet. Berkel probeerde op haar beurt diepgaande spitsen met lange ballen te bereiken, maar de verdedigers van de thuisploeg grepen goed in. Het was daardoor een eerste helft met veel balverlies en heel weinig mogelijkheden voor beide doelen.
    De tweede helft was Vitesse Delft de betere ploeg. Er werd in hoog tempo gecombineerd en Berkel kwam er vrijwel niet meer aan te pas. Veel corners en voorzetten misten echter de juiste richting en/of snelheid, waardoor het aantal echte kansen minimaal was. Randy Bakboord kreeg nog de beste mogelijkheid tot een schot, maar miste de bal. Een Berkels schot van Emircan Bagcan ging voorlangs en een matige uittrap van Vitesse Delft-keeper Van den Hengel leidde tot een schotje, dat ver naast ging.

De wissels aan beide kanten veranderden niets aan het spel, het bleef matig. De beste man op het veld was scheidsrechter Thomas Groenendijk, die van dichtbij het spel volgde en zelfverzekerd onder meer een vermeende schwalbe van Hamza el Kaddouri met een gele kaart bestrafte. Zo eindigde de wedstrijd, zoals deze ook begon: 0-0.
    Berkel ontvangt 13 mei SVC’08. Bij winst van Berkel kan het Vitesse Delft een goede dienst bewijzen, mits de ploeg van trainer Ronald Hes zelf aan de Brasserskade punten pakt tegen stadgenoot Concordia.

Tekst: Arjen van der Heijden
    Foto's: Moshe Amsalem