• Vitesse Delft - Alexandria'66 1 - 0

Vitesse Delft – Alexandria ’66 1-0

Vitesse behaalde in zijn thuiswedstrijd een heel belangrijke overwinning. Een overwinning die er voor zorgt dat de aansluiting met de middengroep gemaakt is en dat voelt toch wat lekkerder dan wegzakken in de staart van de ranglijst. Het was niet hoogstaand vanmiddag wat er op de mat gelegd werd, wel enthousiast met veel inzet en daar begint het toch mee vind ik. Vitesse moest ook vandaag weer veel spelers missen. De pech is ook dat beoogde ‘sterkhouders’ al langer zijn uitgeschakeld door blessures. De overwinning was wel verdiend. Alexandria kreeg niet echt grote kansen en eigenlijk in de 1e helft welgeteld 1 of 2. Vitesse kreeg er meer, maar goaltjesdief Denzel Dos Santos zat deze maal niet echt goed in de wedstrijd. De wedstrijd leek op 0-0 af te stevenen, maar de terechte 1-0 werd einde wedstrijd dan toch nog gemaakt.

In de 4e minuut dan toch al gevaar voor het doel van Vitesse. Omdat er niet goed overgenomen werd in de dekking kon de linksbuiten vrij naar binnen trekken en alleen richting Marco Bergen Henegouwen gaan. De inzet werd prima door Marco gestopt. Daarna een fase waarin qua doelgevaar weinig gebeurde en de wedstrijd gekenmerkt werd door strijd. Pas in de 22e minuut weer gevaar en wel voor het doel van Alexandria. Hamza El Kaddouri kwam goed door over links en leverde een voorzet af naar de 2e paal vanwaar Patrick Dos Reis Tavares de bal naast schoot. Weer een mooie actie van links van Hamza in de daarop volgende minuut. Hij versnelde mooi tussen een aantal tegenstanders door, maar trapte bij de voorzet helaas in de grond waardoor de bal niet bij de vrijstaande Denzel kwam, maar achter hobbelde. Jammer een kans! Vitesse was duidelijk de gevaarlijkste ploeg in die fase. Een corner van links belandde in de 34e minuut bij de 2e paal waar weer Patrick de bal in het zijnet schoot. Eigenlijk een identieke situatie in de 37e minuut, maar nu kopte Patrick over. Dan in de 41e minuut de eerder aangegeven kans voor Alexandria. De rechtsbuiten controleerde een diepe bal knap, maar schoot voorlangs. Ook Denzel werd de 1e helft nog een keer gevaarlijk in de 43e minuut. Van rechts komend draaide hij naar binnen, maar de keeper stopte de inzet prima. Rust 0-0 waar Vitesse wel iets meer verdiend had. Het eerste gevaar in de 2e helft kwam ook van Alexandria. De spits maakte en actie in de as, omspeelde zijn tegenstander, maar zijn schot ging naast. Daarna een grote fase waarin het (noem het) rommelig was met veel foute passen en dus veel balverlies. Aan de inzet lag het niet, maar voetballend was het pover in die fase. Pas in de 72e minuut weer doelgevaar en wel voor het doel van Alexandria. Op links een actie van Nasreddine Harrass waarbij hij naar binnen sneed en schoot, maar helaas naast. Een mooie loopactie van Patrick over links in de74e minuut. Hij gaf een bal over de hele naar de op rechts opkomende Abdoellah Tajdirti en die kon de bal weer terugleggen op de zich vrijgelopen hebbende Patrick. De bal was echter niet zuiver waardoor Patrick de bal niet onder controle kreeg en de kans daarmee weg was. De aanval daaropvolgend een kopkans voor Micha van Dasler, maar ook nu weer was de trekbal iets te ver getrokken waardoor Micha niet goed kon koppen. Ook weer een kans als de bal zuiver gegeven was. Alexandria was niet meer in beeld en Vitesse trachtte toch nog een overwinning uit het vuur te slepen en dat lukte. In de 84e minuut werd een corner van links bij de 2e paal naar Micha in het centrum gekopt door Dyon Rosbergen, waarna Micha de bal koppend teruglegde rand strafschopgebied en Nasreddine de bal beheerst in de hoek binnen schoot. Eindelijk had Vitesse zijn verdiende voorsprong en uiteindelijk de overwinning in de tas.