• Vitesse Delft 4 Kampioen

  Dinsdag 28 Mei Wilhelmus 2 - Vitesse Delft 4. Het 4e is Kampioen😊

  Dit was de wedstrijd waar zeer veel supporters uit Delft op af waren gekomen, om 19:30 uur werd er in Voorburg afgetrapt tegen de enige overgebleven concurrent voor de titel Wilhelmus 2.
  Het 4e had voor deze wedstrijd 11 punten voorsprong en 1 wedstrijd meer gespeeld, bij winst waren ze kampioen. Dit team heeft in de afgelopen 3 jaar een 1e plaats behaald (Kampioen in de 7e klasse) vorig jaar 2e in de 6e klasse en dit jaar……..

  De afgelopen weken werden er wat wedstrijden verloren wat ongewoon voor dit team is, misschien toch de spanning of de instelling. Dinsdag 28 mei was hier geen sprake van en werd er scherp aan de wedstrijd begonnen. De 1e helft ging de wedstrijd gelijk op en kwam het 4e met 1-0 achter op het mooi gelegen hoofdveld van Wilhelmus. De reactie kwam snel en binnen luttele minuten was het na een mooie aanval alweer 1-1. Door geprutst in de verdediging kwam de zwart/gele brigade op 2-1, Vitesse schakelde een tandje bij en vlak voor rust resulteerde dit in de 2-2.

  Ik weet niet wat er in de rust was afgesproken, maar de mannen kwamen hierna zeer gedreven terug op het veld en wilde snel orde op zaken stellen. Er volgde mooie aanvallen met paal en lat als tegenstander maar er werd gestreden voor elke meter, een kwartier voor tijd kwam de verlossende 2-3 op het scorebord en een minuut of 6 voor het einde de 2-4. Een geblesseerde speler van het 4e welke op krukken liep vloog het veld in om de overwinning alvast te vieren. De mannen wisten dat de klus geklaard was en speelde de wedstrijd rustig uit. Na het laatste fluitsignaal vloog het team en begeleiding elkaar om de nek om het kampioenschap te vieren, de flessen champagne vloeide rijkelijk en het feest werd tot in de late nachtelijke uurtjes gevierd.
  Hulde voor de prestatie van dit jonge team, maar dat komt wel goed in de 5e klasse als jullie deze instelling elke week kunnen tonen.
  De laatste 3 wedstrijden kunnen zonder problemen uitgespeeld worden.

  Bedankt,
  Jullie Supporters.

rfwbs-sliderfwbs-slide