• Vitesse Delft 3 pakt de koppositie


  Competitie wedstrijd: Vitesse Delft 3- VDL 2

  De eerste officiΓ«le thuis westrijd van 2019 moest Vitesse het opnemen tegen VDL. De omstandigheden waren perfect. Lekker weer, een goede selectie en een gezellige 3de helft in het vooruitzicht. Dat zou dus goed moeten komen...

  Vitesse was vanaf minuut 1 de betere ploeg en het was voor de supporters dan ook niet de vraag of Vitesse zou gaan winnen maar meer met hoeveel.

  Het duurde toch nog een tijdje voor de bal in het doel van VDL lag. Maarten kwam vanaf de rechter kant naar binnen gelopen omspeelde zijn tegenstander en schoot met zijn linker been de bal knap in de verre hoek. 1-0
  De 2-0 volgende niet veel later, een lange bal werd door Ruud het doelgebied in gekopt en uiteraard was Micha daar weer te vinden om zo eenvoudig de 2-0 binnen te tikken..
  Buiten dat Khalid een onterechte gele kaart kreeg gebeurde er niet veel meer en was de ruststand dus 2-0.
  Sander besloot dat 45 min meer dan genoeg voor hem was en ging douche. De rest van het team was het hier roerend mee eens.

  Met Danny en Bowey had Vitesse er in de 2de helft twee verse krachten bij.
  Dit pakte meteen goed uit. Danny stuurde met een mooie steekbal Maarten weg die de keeper omspeelde en zo de 3-0 binnen schoot. Maarten is 2019 goed begonnen met 4 doelpunten in 2 wedstrijden.. Khalid voelt dan ook de hete adem van Maarten in zijn nek als het gaat om de topscoorder titel.

  Een ingestudeerde corner leverde de 4-0 op, Ruud won het duel van zijn tegenstander in de lucht en kopte de bal in het doel... althans dat dacht hij. Maar op de doellijn stond heel slim Danny opgesteld om daar te bal tegen te houden en zelf het laatste tikkie te geven. Doelpunt Herr Bertels .

  5-0 was een penalty. Metin die net was ingevallen ging achter de bal staan. Door een gebrek aan conditie besloot hij een korte aanloop te nemen en met een Panenka de keeper te verslaan.
  Vitesse werkte aan het doelsaldo en maakte ook nog 6-0 Danny en 7-0 Ruud.

  Na de wedstrijd hoorde de mannen van Vitesse dat koploper Schipluiden had verloren en dus smaakte de biertjes nog lekkerder.

  Doelpunten: Maarten (2), Danny (2), Ruud, Micha en Metin
  Assist: Danny (2), Ruud (2) en Metin

  De komende 2 weken is Vitesse 3 vrij. Daarna mag het zich opmaken voor een spannend laatste deel van de competitie.

rfwbs-sliderfwbs-slide