• Vitesse Delft 2 - Jodan Boys 3: 4 - 1

    Op zaterdag 1 december stond de wedstrijd Vitesse Delft 2-De Jodan Boys 3 op het programma. Vitesse kent een uiterste moeizame 1e seizoenshelft, waarbij maar geen punten worden gehaald. Tot overmaakt van ramp kon de wedstrijd tegen Westlandia vorige week, vanwege spelersproblemen, ook niet doorgaan.

    Omdat het de laatste thuiswedstrijd van 2018 betrof, had de technische staf besloten om een ontbijt aan de spelers aan te bieden. Deze \"teambuilding\" moest het startsein zijn van de belangrijke wedstrijd tegen De Jodan Boys. Om 11.00 uur was het zover. Op een regenachtig sportpark was het begin voor de gasten uit Gouda. Vitesse kon aanvankelijk niet gevaarlijk worden. Maar dankzij invallers Daan en Ruben werd het gaandeweg de 1e helft beter. De thuisploeg kreeg de wedstrijd in handen, zonder dat het tot grote kansen leidde. Achterin werd weinig weggegeven en zodoende gingen de ploegen met 0-0 stand de kleedkamers in.

    Na de thee kwam Vitesse sterk uit de startblokken. Een voorzet kwam via Ramzi bij Mo, die beheerst afmaakte. Er zat een luchtje van buitenspel aan, maar de scheidsrechter wilde hier niets van weten. Niet veel later was Mo weer doeltreffend, nu met een sterk schot in de lange hoek; 2-0. De toeschouwers wisten niet wat er gebeurde; zou Vitesse dan eindelijk z’n eerste punten gaan pakken?

    De Jodan Boys kwam terug in de wedstrijd door een mooie vrije trap vanaf 18 meter. Even later profiteerde Ramzi van een misverstand van 2 verdedigers van De Jodan Boys. Hij mocht alleen op de goal afgaan en schoot koelbloedig de 3-1 tegen de touwen. Een veilige marge van 2 doelpunten stond weer op het scorebord. Achterin heersten Pepijn en Frank, die als speler van het 4e Daan was komen vervangen. Ook de vleugelverdedigers Max en Imad deden het goed, waarbij vooral de prestaties van Imad genoemd en geroemd mogen worden. Deze invaller is nog een O17-speler en speelde een fantastische wedstrijd als linksback (foto 3).

    Na enkele goede kansen van Vitesse besliste Helder uiteindelijk de wedstrijd. Hij scoorde de 4-1 door met een prachtige lob de keeper van de tegenstander te passeren (foto 1). Vreugde in het veld (foto 4) en op de bank, zeker toen scheidsrechter Bay kort daarop voor het einde van de wedstrijd floot. Vitesse had een meer dan terechte overwinning behaald. Door een enorme werklust, bij vlagen uitstekend spel en de inzet van de 4 invallers, werd een mooi resultaat betaald. Het bleef nog lang onrustig in de kleedkamer!
rfwbs-sliderfwbs-slide