• Vitesse Delft 1 - Soccer Boys 1

  Ook de derde wedstrijd van de competitie 2021 – 2022 werd een overwinning maar kwam deze keer wel met hangen en wurgen tot stand. Het was prachtig voetbalweer en merkwaardiger wijs moest ik constateren dat de ploegen over de hele wedstrijd gezien redelijk aan elkaar gewaagd waren. En dat ondanks het feit dat Vitesse de eerste twee wedstrijden had gewonnen en Soccer-Boys de eerste twee had verloren. In het begin had Vitesse de zaak onder controle en in de 10e minuut kwam er een grote kans toen Norvin Mercera tot tweemaal toe de openingsgoal leek te gaan maken maar het openstaande doelvlak niet wist te passeren. In de 13e minuut weer een goede kans voor Vitesse toen Duncan Sjerp alleen op de keeper afging, maar alleen tegenover deze tegenstander staand tegen hem op schoot en geen kans zag te scoren. Scoren duurde gelukkig niet lang, in de 16e minuut wist Norvin Mercera in een scrimmage voor het doel van Soccerboys wel te scoren 1-0.

  Afgezien van de beginfase waren de ploegen, die beiden met een hoge inzet speelden in deze eerste helft zeer aan elkaar gewaagd. In de 22e minuut werd een corner van Vitesse al koppend verlengd maar jammer genoeg kwam de bal uiteindelijk op de lat. En plots in de 28e minuut scoorde Soccerboys de 1-1 en de spanning werd groter en groter. En Soccer-Boys drong steeds meer aan terwijl Vitesse de bal steeds minder in de ploeg wist te houden, maar tot de rust bleef de gelijke stand gehandhaafd.

  Direct na de thee zette Soccer Boyd de duimschroeven weer aan en werd het overgrote deel van de wedstrijd gespeeld op de helft van Vitesse. In de 51e minuut wist Marco van Bergen – Henegouwen zijn doel vakkundig schoon te houden. Even later aan de andere kant een uitval van Vitesse eindigend met een mooi schot van Mitchell Gronsveld maar de keeper van Soccer Boys reageert alert en ranselt de bal uit de doelmond. In de 58e minuut een vreemd voorval: mooi afstandsschot van Nasraddine Harras gaat linea recta de goal in en alhoewel alle Vitesse mensen denken dat de stand hierdoor 2-1 is geworden wuift de scheidsrechter alles weg en laat gewoon doorspelen. Het is onduidelijk wat de reden is. In de 62e minuut komt Soccer Boys op en wordt de stand 1-2. Het lijkt de verkeerde kant uit te gaan. Maar zie Nasraddine maakt vrijwel direct hierna toch zijn doelpunt en de stand is 2-2. Uiteraard is de spanning nu om te snijden. Beide ploegen zijn moe en het duurt dan nog wel even maar uiteindelijk komt in de 85e minuut een verlossende aanval uit een mooie voorzet en ziet de mee opgekomen Lars Fransen zijn kans schoon en kopt in een mêlee van spelers de winnende treffer in. Beide teams zijn inmiddels vermoeid en alhoewel nog wel wat pogingen worden gedaan blijft de eindstand 3-2 in het voordeel van Vitesse.

  Opstelling Vitesse:

  Marco van Bergen Henegouwen
  Jeroen Lathouwers, Lars Fransen, Sjoerd van der Kolk, Hamza el Kaddouri
  Patrick dos Reis Tavaris, Daan Burgering, Mitchell Gronsveld,
  Koen de Vries, Duncan Sjerp, Norvin Mercera
rfwbs-sliderfwbs-slide