• Nieuwenhoorn 1 - Vitesse Delft 1 3 -1 (als je de kansen niet maakt win je niet)

Nieuwenhoorn  - Vitesse Delft  3-1

Vitesse liet de punten achter in Nieuwenhoorn. De 1-1 bij rust paste bij de krachtsverhoudingen. De eerste helft had Nieuwenhoorn een veldoverwicht, maar begin tweede helft kwam Vitesse scherp uit de kleedkamer en kreeg 3 goede kansen. Die gingen er niet in. Drinkpauze om 16 uur vanwege de warmte op 13 oktober! En ineens trok Nieuwenhoorn in de laatste 10 minuten aan het langste eind.

Op het 7 jaar oude kunstgras start Vitesse met dezelfde basis als vorige week met uitzondering van keeper Kawa Hisso. Hij blijkt toch vorige week zijn vinger te hebben gebroken. Davy Schilperoort, de superieure sluitpost van 2 seizoenen geleden, komt helpen en staat op nr. 1. Klasse Davy! Met wat weinig trainingsarbeid en wedstrijdritme was het wel direct aanpoten. Davy zal morgen links en rechts nog wel wat pijntjes hebben. Zoals gezegd, Nieuwenhoorn start goed en krijgt in de 6e minuut de eerste kans. Vitesse weet zich pas na 10 minuten wat onder het veldoverwicht uit te voetballen en na 15 minuten krijgt Rick Burgering een eerste mogelijkheid. Nieuwenhoorn blijft sterker en in de 19e minuut de eerste hoekschop. Daarna zet Nieuwenhoorn agressiever druk. Vitesse countert en Rick komt kansrijk allen voor de keeper, afgefloten, volgens de beelden geen buitenspel. Dan wurmt de listige nr. 15 van Nieuwenhoorn, Dimitri Gomes, zich in de 21e minuut vanaf rechts de 16 meter in. Een kluts naar de nr. 6, Brandon Nooitmeer. Hij krijgt de bal over keeper Davy op de lat. Noodlottig valt de bal voor de voeten van Jeremy Hubregtse, de nr. 8, die de bal hard het net in jaagt. 1-0. en eigenlijk is er nog niet zoveel gebeurd in de wedstrijd.

Ik ga er met de meegereisde aanhang van Vitesse Delft maar eens goed voor zitten. Gelukkig de eerste drinkpauze. Vitesse Delft krijgt van het water wat meer inspiratie en gaat op de helft van Nieuwenhoorn voetballen. Een kansje voor Rick in de 23e minuut en in de 29e minuut de eerste corner. De keeper van Niewenhoorn zit er volledig naast, maar niemand in de buurt. In de 32e minuut moet Patrick de strijd staken. Zonder rechterschoen verlaat hij het veld en Dyon Rosbergen komt hem aflossen. Er komt wat meer evenwicht tussen de partijen. Davy bokst een vrije trap uit zijn doel en even later wordt op de nadere helft Rick met twee handen om zijn middel afgestopt. Met de rust in zicht komt Hamza op links mee op en de voorzet is prima maar Ab kan de bal niet voldoende richting met het hoofd meegeven. We zijn sterker en strijden voor elke meter. In de 46e minuut, drinkpauze meegerekend, een verre ingooi van rechts van Jeroen, Dyon kopt door, Rick vangt op randje 16, speelt de bal op de scheids, die tikt goed terug, metertje naar rechts op Denzel, sleepje naar links en gericht in de rechterhoek. 1-1. Rust.

Het in volledige rood spelende Vitesse Delft heeft na rust meer grip op de wit-zwarten van Nieuwenhoorn. Nassredine heeft Rodion afgelost en we krijgen kansen. Ab omspeelt in de 57e minuut geraffineerd op rechts zijn man en krijgt opstomend naar de 16 een klein tikkie. Het enige geel van de wedstrijd volgt. De vrije trap ontlokt allerlei uitroepen op de tribune. Hoog over. Twee minuten later steekt Denzel de bal op de kruisende Ab. Hij omspeelt de keeper. De bal stroopt en weer weg kans. In de 63e minuut krijgt Denzel de bal randje 16 mee en lijkt te kunnen scoren. Hij schiet tegen de keeper. Vitesse blijft aandringen en schietkansen volgen. We zijn gretig maar het lukt niet. Weer een drinkpauze. Nu is het water van mindere kwaliteit. De scherpte is weg. Kevin valt uit en Pepijn komt hem vervangen. In de 75e minuut countert Nieuwenhoorn een aanval van Vitesse. De bal komt links in de 16, kapje van nr. 6 en dan voor de voeten van de nr. 8, die vanaf 14 meter door de benen van Davy knalt. 2-1. Vitesse doet er alles aan. Een vrije trap gaat nogmaals over. Dan in de 86e minuut een mindere breedtepass op het middenveld. De nr. 13 van Nieuwenhoorn, Nichy Fortes, weet er raad mee, komt naar binnen van links en draait de bal schitterend in de goal. 3-1.