• Vitesse Delft 1 als trotse koploper de winterstop in

  Vitesse Delft 1 als trotse koploper de winterstop in

  Het eerste elftal van Vitesse Delft bekroonde een uitstekende eerste competitiehelft met een prachtige eerste plaats in de competitie. Er is – vanwege de coronamaatregelen – weliswaar sprake van een onvolledige stand, maar Vitesse heeft de afgelopen maanden de meeste punten behaald.

  Na een moeizame oefenperiode waren alle ogen gericht op de start van de competitie. Vitesse wilde in haar eerste thuiswedstrijd gelijk duidelijk maken een rol in de Tweede Klasse C te willen spelen en versloeg DoCoS met overtuigende cijfers; 4-1. Duncan Sjerp, Rene de Graaf en Norvin Mercera waren de doelpuntenmakers. Ook de eerste uitwedstrijd van het seizoen, tegen RCL uit Leiderdorp, werd winnend afgesloten. Mede door doelpunten van Sjerp, Hamza el Kaddouri en Nasreddine Harrass werd een 2-3 overwinning behaald.

  Vitesse bleef in goeden doen, want ook de tweede thuiswedstrijd werd gewonnen. Soccer Boys werd met 3-2 naar huis gestuurd; Mercera en de verdedigers Lars Fransen en Nathan Martina zorgden voor de goals aan Vitesse-zijde. Ook de wedstrijd bij Kagia leverde een overwinning op. Deze keer was de marge groter, want door doelpunten van Fransen, Harrass, Sjerp en Mercera stond er na 90 minuten een overtuigende 0-4 op het scorebord.

  Op 23 oktober kwam SVC ’08 naar het sportpark in Delft-Zuid. In een spannende en soms emotionele wedstrijd trok Vitesse aan het langste eind. Door een goal van Mercera werd met 1-0 gewonnen en zo had Vitesse na vijf wedstrijden vijftien punten behaald. De week erop stond er weer een thuiswedstrijd op het programma. HVC’08 uit Hoek van Holland kwam op bezoek en zij snoepten de eerste punten van Vitesse af. In een boeiende wedstrijd werd de buit eerlijk verdeeld; 2-2. Fransen maakte beide doelpunten voor Vitesse.

  November begin niet goed voor Vitesse, want bij Te Werve werd verrassend de eerste nederlaag geleden. De club uit Delft kwam met 2-0 achter en verder dan een late aansluitingstreffer van Sjerp kwam de ploeg niet. Het niveau van de eerste maanden werd bij lange na niet gehaald. Vitesse liet zich echter niet van de wijs brengen en wilde de draad weer oppakken tegen Berkel. Dat lukte, want deze op papier lastige uitwedstrijd werd met 2-4 gewonnen. In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht, want door goals van Koen de Vries, René de Graaff en Patrick dos Reis Tavares ging de ploeg met een 0-3 voorsprong rusten. Berkel gaf zich echter niet gewonnen en scoorde twee keer. Het slotwoord was echter voor Harrass, die de verlossende 2-4 maakte.

  De voorlopig laatste competitiewedstrijd was een heuse topper. DSO uit Zoetermeer kwam als koploper naar Delft, terwijl Vitesse er op gebrand was, om de koppositie ie middag over te nemen. Het werd een spannende wedstrijd, die leek te eindigen zoals die begon. Maar niet voor het eerst dit seizoen dacht Harrass daar anders over, want hij scoorde met een schitterend schot diep in blessure tijd voor de verlossende 1-0.

  De competitie wordt – als alles goed gaat – op 22 januari hervat en tot die tijd mag Vitesse zich koploper van de 2e Klasse C-Zaterdag noemen.  Topscorers Vitesse Delft 1:


  Nasredine Harrass 4
  Duncan Sjerp 4
  Lars Fransen 4
  Norvin Mercera 4
  René de Graaf 2
  Hamza El Kaddouri 1
  Nathan Martina 1
  Koen de Vries 1
  Patrick dos Reis Tavares 1

rfwbs-sliderfwbs-slide