• Vitesse 35+ redt het niet tegen Soccer Boys

  De Veteranen van Vitesse Delft zijn de competitie begonnen met een 3-5 nederlaag tegen Soccer Boys.

  Op veld 2 werd om 14.30 uur afgetrapt. Vanaf het begin waren Vitesse en Soccer Boys aan elkaar gewaagd, al speelde de ploeg uit Bleiswijk iets verzorgder. Er waren kansjes aan beide kanten, maar het duurde lang in de eerste helft voordat er gescoord werd. Patrick Spaargaren ontglipte aan de buitenspelval, sprintte naar de goal en rondde beheerst af; 1-0. Lang on de thuisploeg niet van de voorsprong genieten. Een afgekeurde goal redde Vitesse nog, maar bij een diagonaal schot was keeper Richard van der Vliet kansloos; 1-1. Kort voor rust was de spits van Soccer Boys de verdediging en keeper van Vitesse twee keer te slim af en zo ging de ploeg uit Bleiswijk comfortabel, maar wel terecht, met een voorsprong rusten; 1-3.

  Na de rust bleef Soccer Boys aardig combineren en Vitesse was niet bij machte om dat spel te doorbreken. Nadat een corner van de uitploeg blind werd weggewerkt ontstond een counter, waar Spaargaren medespeler Rami Gneuat wist te vinden. Hij liet de verder goed keepende keeper kansloos; 2-3. Dit doelpunt kwam uit de lucht vallen.

  Het was weer een wedstrijd en de Veteranen van Vitesse roken hun kans. Helaas was er niet veel later een ongelukkig moment van Wim van der Vliet. Hij maakte hands in het strafschopgebied. Scheidsrechter Koster kon niets anders doen, dan naar de stip wijzen. De penalty werd succesvol ingeschoten, al zat keeper Van der Vliet er nog dichtbij; 2-4.

  Het duel leek beslist, maar Vitesse zette nog een keer aan. Een schot met links van Gneuat bracht de spanning terug. Zijn tweede goal zorgde voor 3-4. Het slotakkoord was echter weer voor Soccer Boys. Een afstandsschot werd in de rebound goed afgewerkt en zo waren de gasten definitief in veilige haven; 3-5.

  Soccer Boys stapten als verdiende winnaar van het veld en hadden in invaller Richard van de Windt een speler, die jarenlang bij Vitesse heeft gespeeld. De wedstrijd kenmerkte zich door een hoge mate van sportiviteit, waar nauwelijks een onvertogen woord viel!
rfwbs-sliderfwbs-slide