• Vitesse 2 wint bij Ariston’80

  Het tweede elftal van Vitesse Delft speelde op zaterdag 7 mei de lastige uitwedstrijd tegen Ariston ’80. Na een boeiend gevecht gingen de gasten met de volle buit naar Tanthof; 1-2.

  Op een zonovergoten sportpark van de TU zocht Ariston gelijk de aanval op en door geklungel achterin leverde dat binnen een minuut de eerste kans op. Vitesse beet van zich af en Gigi Vermeer en Sherdinant Michel zorgen voor gevaar aan de andere kant. Het duel ging gelijk op en beide ploegen zochten zeer regelmatig de aanval. Abel Frank moest een inzet van de doellijn halen en Richomar Richards zag een doelpoging naast gaan. Na een half uur was er een botsing tussen Vitesse-keeper Scott Dijkxhoorn en een speler van Ariston. Laatstgenoemde moest na een lange blessurebehandeling het veld verlaten. De wedstrijd leek met een 0-0 stand de rust te bereiken. Maar Richards dacht daar anders over. Met zijn snelheid als belangrijkste wapen ging hij alleen op de keeper af, omspeelde hem en schoot de 0-1 binnen.

  Na de rust ging Ariston vanaf de aftrap op zoek naar de gelijkmaker. Het was eenrichtingsverkeer naar het doel van Vitesse en Dijkxhoorn hield met enkele mooie reddingen z’n goal schoon. Bij een spaarzame uitval leek Richards 0-2 te maken, maar zijn schot ging net naast. Ariston bleef aanvallen en Vitesse verdedigde met man en macht. Er werd door iedereen keihard gewerkt en als het niet anders kon, werd de bal weggetrapt.
  Met nog twintig minuten spelen ontsnapte Richards bij een counter aan buitenspel en mocht alleen op de keeper van Ariston afgaan. Net als in de eerste helft was de spits van Vitesse de keeper te slim af, ditmaal met een lob; 0-2.

  De overwinning van Vitesse leek in veilige haven. Een kwartier voor tijd kreeg Ariston echter een penalty. Een overtreding van Frank in het strafschopgebied werd door de scheidrechter enigszins zwaar bestraft met een penalty. Dit buitenkansje liet de thuisclub zich niet ontnemen en de strafschop werd feilloos binnen geschoten; 1-2.

  Wat volgde waren ruim tien minuten spanning met enkele hachelijke taferelen voor het doel van Dijkxhoorn. Een vrije trap op de rand van de zestien meter werd van richting veranderd en diverse corners waren niet ongevaarlijk. Vitesse moest nog even haar rug rechten en deed dat naar behoren. Strijdend ging de ploeg richting het laatste fluitsignaal en na meer dan vijf minuten blessuretijd stapte Vitesse als winnaar van het veld.

  Het was een sportieve wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Misschien kreeg de ploeg van trainer Anton Rosierse met de overwinning iets te veel, maar de werklust van de mannen was bewonderenswaardig en een genot om te zien. Met dit resultaat heeft Vitesse net zoveel punten als Ariston en staat dus gedeeld vijfde. De ploeg uit de TU-wijk heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

rfwbs-sliderfwbs-slide