• Verdienstelijke eerste competitiehelft Vitesse Delft 2

Voor het 2e elftal is de eerste helft van de competitie vervroegd afgesloten. Vanwege de coronamaatregelen is de winterstop eerder begonnen, dan was gehoopt.

Aan het begin van het seizoen waren veel ogen op Vitesse 2 gericht. De laatste jaren bleven de prestaties achterwege en ook bleek het vaak een uitdaging om een ruime en stabiele selectie te hebben. Dit seizoen werd er voor gekozen, om jeugd door te laten stromen. Zij moesten het team, samen met een aantal vaste krachten van het 2e elftal, weer kleur geven.

De competitie begon met een thuiswedstrijd tegen Ariston ‘80, wat een 1-1 gelijkspel opleverde. Richomar Richards had de eer, om de eerste competitietreffer van het elftal te maken. Een week later volgde de lastige uitwedstrijd tegen DSVP. Deze werd heel knap met 0-1 gewonnen (doelpunt Gigi Vermeer), waardoor de punten mee naar Delft gingen. Ook de derde wedstrijd bleef Vitesse ongeslagen. Na een uur leek het daar niet op, want Die Haghe stond toen met 0-3 voor. Maar Vitesse rechtte haar rug en dankzij goals van Bram van ’t Noordende, Glenn Bezemer en Gigi Vermeer werd een verdienstelijk gelijkspel behaald; Vitesse ging als morele winnaar van het veld.

De vierde wedstrijd tegen koploper VELO ging helaas verloren. De gastheer uit Wateringen was met 4-1 te sterk. Sammy van Dam maakte de enige treffer voor Vitesse.
    De laatste wedstrijd van oktober leverde een klinkende 4-2 zege tegen Excelsior Maassluis op. Gigi Vermeer, Richomar Richards en Sherdinant Michel (2x) waren de doelpuntenmakers en Vitesse had als team een prima prestatie neergezet.
    De uitwedstrijd tegen hekkensluiter Te Werve leverde een waar doelpuntfestijn. Na 90 minuten bleken er tien doelpunten gemaakt. Gelukkig voor Vitesse bleef de ploeg uit Delft aan de goede kant van de score; 4-6. Gigi Vermeer (2x), Mark de Graaf, Glenn Bezemer, Richomar Richards en Sherdinant Michel wisten het net te vinden.

De uitwedstrijd tegen CWO liep helaas niet zoals was gehoopt; Vitesse kon de stijgende lijn niet volhouden en – in tegenstelling tot de laatste wedstrijden – was er ook moeite met scoren. CWO won met 2-1 en alleen Sammy van Dam wist namens Vitesse een doelpunt te maken.
    Voor (naar later bleek) de laatste competitiewedstrijd in 2021 stond de topper tegen koploper LYRA op het programma. Het werd een mooie wedstrijd, die – dankzij vooral een goede tweede helft – met 3-1 werd gewonnen. Sammy van Dam, Richomar Richards en topscorer Gigi Vermeer waren de doelpuntenmakers op sportpark Tanthof.

Zo staat Vitesse momenteel op een zeer verdienstelijke derde plaats in de competitie. Wat echter veel belangrijker is, is dat de spelvreugde ruimschoots aanwezig is. Veel lachende gezicht en tevreden koppies in het team! Speciale aandacht verdient ook de begeleiding, want coach Anton Rosierse, leider Ed Vermeer en assistent-scheidsrechter Frank Hopstaken zijn mede verantwoordelijk voor de goede sfeer en de prima organisatie van het team.