• Verdienstelijk gelijkspel Vitesse Delft 2

  In een vermakelijk duel heeft het 2e team van Vitesse een knappe prestatie geleverd, door het als 5e geplaatste DSO in Benthuizen op 1-1 te houden.

  Vitesse kent op sportief gebied een moeizaam seizoen. Toch wil het in de laatste wedstrijden van de competitie nog wat resultaten boeken. Met wat extra ervaring in de verdediging en maar liefst vijf O-17 spelers werd vol goede goed afgereisd naar Benthuizen.
  Op een koud en kil sportpark werd op één van de vier kunstgrasvelden afgetrapt. De wind gierde over het veld en Vitesse had het daar lastig mee. Vanaf de 1e minuut was DSO de bovenliggende partij, al leidde dat niet tot heel grote kansen. De verdediging, met de ervaren Koen Lahnstein en Patrick Andrade in het centrum, hield goed stand. Toch viel de 1-0 halverwege de 1e helft. Een ongelukkig overtreding leverde een indirecte vrije trap voor DSO op. Deze werk keurig ingeschoten, keeper Marco Bergen Henegouwen was kansloos.
  Aanvallend kon Vitesse tot weinig gevaar zorgen. Een zeer vloeiende aanval kon net niet worden afgewerkt door Samy van Dam. Op slag van rust was het echter wel raak. Van grote afstand schoot aanvoerder Pepijn Snel schitterend op doel. De bal verdween in de hoek en liet de keeper vertwijfeld achter; 1-1.
  In de rust werd iedereen er op gewezen, dat er geconcentreerd moest blijven worden gevoetbald. Alleen zo kon er een resultaat worden behaald!
  In de 2e helft zat Vitesse meer in de wedstrijd. De mee opkomende Joel Britto Lopez kon een dieptepass net niet doeltreffend afronden en op het middenveld speelde Ali Quarashi een uitstekende wedstrijd. DSO kreeg ook kansen, zo belandde een bal op de lat en greep Marco goed in bij een voorzet. Aan de andere kan schoot Mustapha Alhadia net naast en redde de keeper op een afstandsschot.
  Jeugdspelers Dave Mabiala en Yvenon Dap vervinden hun moegestreden medespelers. Vooral Chandi Hooi had zich in de wedstrijd goed staande gehouden tegen zijn directe tegenstander, die 2 “koppen” groter was.
  In de slotfase ontsnapte Vitesse aan een penalty. Ali zei dat hij zijn tegenstander niet had geraakt, maar de bezoekers mochten hun handen dichtknijpen, dat de bal niet op de stip wed gelegd.
  Niet veel later floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Vitesse had keihard gewerkt en de 1-1 was daardoor meer dan terecht. In de kleedkamer werd het gelijkspel als overwinning gevierd!
rfwbs-sliderfwbs-slide