• Verburch - Vitesse Delft 4 - 2

    Vitesse Delft heeft de uitwedstrijd tegen Verburch verloren. In een vermakelijke wedstrijd won de thuisploeg met 4-2. Zo liep de ploeg uit Poeldijk drie punten uit op haar naaste concurrent.

    Verburch begon goed aan de wedstrijd. Al in de 6e minuut bracht Miquel van Dijk ploeg op voorsprong. De gastheren gingen door, maar na een kwartier viel de gelijkmaker aan de andere kant. Gigi Vermeer zette de gasten op 1-1. Vitesse had in het vervolg van de eerste helft het betere van het spel, maar dit zag je niet op het scorebord terug. Kort voor rust kwam Verburch zelfs weer op voorsprong. Een afgeslagen Delftse aanval kwam terecht bij Vince van der Knaap, die de bal over Vitesse keeper Sven Bekking heen schoot; 2-1

    Net als in de eerste helft startte Vitesse ook in het tweede bedrijf niet goed. In de 48e minuut gaf Max Spijker voor en maakte Van der Knaap z'n tweede doelpunt van de middag; 3-1. Vitesse gaf zich niet gewonnen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er, in de 69e minuut. Spits Duncan Sjerp, die vorige week nog met een hoofdwond het veld moest verlaten, bracht de spanning in de wedstrijd terug; 3-2.

    Een spannende slotfase volgde. De gelijkmaker hing in de lucht, maar zoals vaker deze wedstrijd viel het doelpunt aam de andere kant. Met nog tien minuten te spelen scoorde Justin de Kok de bevrijdende 4-2. Vitesse beleef het proberen, maar ondanks zeven corners kwam er geen verandering in de stand.
rfwbs-sliderfwbs-slide