• Vanuit de dugout met jeugdtrainer: Regilio Mac Donald

  Zo`n 30 enthousiaste (assistent-)trainers bereiden iedere keer weer leuke trainingen voor, daarbij puttend uit de trainingsvormen die de KNVB aanbiedt.
  Belangrijk is natuurlijk, dat ze de techniek iedere keer weer wat meer onder de knie krijgen, maar ook belangrijk zijn het plezier in het voetballen, de gezelligheid onder elkaar en het samenspelen.
  De jeugd van Vitesse Delft wordt getraind door enthousiaste trainers, maar wie zijn die trainers eigenlijk?

  1.Wat is je naam?
  Regilio Mac Donald

  2. Welk team train je?
  JO19-1
   
  3. Wat voor werk doe je in het dagelijkse leven?
   Werk in de intensieve zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperkering met een psychiatrische aandoening. Met een detentie of verslavings problematiek.

  3. Ben je een echte Delftenaar?
  Na zoveel jaar kan ik dat nu wel zeggen ja.
   
  4. Wat is jouw verleden als voetballer? Bij welke verenigingen heb je gevoetbald? Op welke posities?
  Pff daar gaan we hoor: Vitesse Delft, Full Speed, Delfia, DHL, Dvv Delft, Hvv Ras, De Ster, Forum Sport, Haaglandia/Soccerproof en TAC'90.
  Ik speelde zowel rechts- als linksbuiten, aanvallende middenvelder of achterin op de back posities of centraal.

  5. Wat is jouw verleden als trainer? Bij welke verenigingen was je actief?
  Bij sv Wippolder, Vitesse Delft, VELO en Haaglandia
   
  6. Sinds wanneer ben je als jeugdtrainer verbonden aan Vitesse?
  Vanaf het seizoen 2013-2014 ben ik begonnen bij Vitesse als jeugdtrainer.
   
  7. Waarom vind je het zo leuk de Vitesse-jeugd te trainen?
  Veel affiniteit met de jeugd en er zit heel veel potentie in de talenten die we hebben. Meer dan we weten.
   
  8. Welk contact heb je met de ouders van je spelers?
  Ik kan met een ieder zijn ouder wel een babbel maken. Met de een net wat meer dan de ander.
   
  9. Wat zou je graag anders willen, in het trainen en begeleiden van de spelers?
  Meer 1 lijn richting het eerste elftal en die visie moet gevormd worden met de trainers van de jeugdopleiding in combinatie met de persoon die het technische beleid van de senioren uitvoert. Meer op de creativiteit van de speler, maar ook het inspelen op een speler zijn behoeften op sociaal vlak.
   
  10. Hoe veel beter zijn jouw spelers gaan voetballen?
  Ik heb momenteel deze groep nu voor het derde seizoen. Wij spelen in een JO19 competitie en we hebben een mix groep van JO17 en JO18 spelers. We maken elke week stappen vooruit. Alleen moeten we nog stappen maken in het fysieke aspect en het volwassen worden in de vorm van  wedstrijden beslissen en dood spelen.
   
  11. Wat zijn jouw sportieve ambities?
  De volgende groep klaarstomen voor de senioren. Maar de huidige groep talenten zou ik graag willen trainen/begeleiden in het tweede elftal ooit.

  12. Wat is een hoogtepunt als trainer van Vitesse?
  Het winnen van de KNVB Beker met de C1 terwijl ik vocht voor me leven in het ziekenhuis en hoogtepunt ongeslagen kampioen worden met de JO17-1.
  Ook de tweede plaats in de 1ste klasse met JO18 teams met jongens van 14 tot aan 17 jaar was zeker een hoogtepunt als trainer van Vitesse.

  Maar het allerbelangenrijkste voormij is toch de band die ik heb met zoveel spelers vanuit de jeugd die in het 1ste spelen of niet eens meer bij de club actief zijn. Spelers zoals Duncan, Hamza, Richomar, Gigi, Ali, Pepijn, maar ook jongens zoals Chendy, Talha en Carlo.

  13. Welke bijzondere gebeurtenis als trainer (grappig, indrukwekkend) zal je nooit vergeten
  Super indrukwekkend was hoe heel de JO19 aanwezig was bij de begravenis van Duncan Sjerp zijn Opa. Heb dit eigenlijk nooit zelf tegen hem of zijn ouders verteld. Maar dat wat wel echt een vorm van teamspirit. Ik denk ook wel dat de Opa van Duncan een supporter was van Duncan maar ook van de rest van het team. En iedereen heeft dat ervaren. Al die jongetjes die altijd komen voetballen waarvan hun ouders werken of niet elke week kunnen supporten of sommige niet willen supporten.
  Ga je als speler extreem veel respect voor zo een persoon krijgen onbewust of bewust. Dat is dus een kippenvel moment die me altijd zou bij blijven. Mensen komen en gaan in het leven hoe moeilijk het ook is, maar met zoveel mensen daar aanwezig zijn terwijl het niet verplicht was. Ja dat is de mooiste moment die je kan meemaken als trainer. Dat is dus voor mij de ultieme definitie van wat een team moet zijn. En dit was een team.


  Eerdere editie(s) van Vanuit de dugout teruglezen?
  Mazlum Tuncer: https://www.vitessedelft.nl/vanuit-de-dugout-met-jeugdtrainer-mazlum-tuncer

   

  Vind je het ook leuk om jeugdtrainer of teamleider te worden van Vitesse Delft? Neem contact op via jeugdvoorzitter@vitessedelft.nl

rfwbs-sliderfwbs-slide