• VAN 2000 TOT HEDEN

    Vanaf het jaar 2001 kwam er een opmerkelijke sportieve opmars van de vereniging. Twee achtereen-volgende kampioenschappen brachten het eerste team, dat ondertussen was afgezakt naar de 3de klasse, op 1ste klas niveau. Het seizoen 2003/2004 was een kwestie van overleven en dat geschiedde keurig met een 6de plaats. Het jaar erna werd de finale van de nacompetitie gehaald, maar helaas verloren. Het jaar daarna, dus aan het einde van het seizoen 2005-2006, werd helaas in de laatste competitiewedstrijd het kampioenschap verspeeld. Maar het team toonde veerkracht, haalde opnieuw de finale van de nacompetitie en won met steun van honderden Delftenaren in Harderwijk de wedstrijd tegen HZVV (1-0). De missie, de top in het amateurvoetbal te halen, was in 5 jaar tijd gelukt: van de 3de klasse naar de hoofdklasse A. Peter Klomp was die 5 prachtige seizoenen als hoofdtrainer actief en hij nam met een geweldige prijs afscheid van de club.

    Sportief gezien kon het seizoen 2005/2006 al helemaal niet stuk. Het 2de elftal werd kampioen en promoveerde eveneens naar de (reserve)hoofdklasse. En het vlaggenschip van de jeugd, de A1, won na een zware strijd ook de nacompetitie, waardoor het team in de landelijke 3de divisie ging spelen.

    Het seizoen 2006/2007 in de hoofdklasse begon Vitesse erg sterk, een slechte middenperiode zorgde ervoor dat tot aan de laatste wedstrijd tegen degradatie gestreden moest worden. Op de laatste speeldag viel het dubbeltje net de verkeerde kant uit en kwam Vitesse 1 punt tekort om promotie/degradatie te spelen.

    Het seizoen 2007/2008 verloopt uiteindelijk zoals vaak voorkomt bij een degradant uit de Hoofdklasse, een matig jaar met een plaats in de middenmoot. Het seizoen 2008/2009 moet een hoop goedmaken. De doelstelling is promoveren en met de nieuwe trainer Chris Treling aan het roer doet Vitesse een poging dit te bewerkstelligen. Helaas wordt het een jaar van net niet. Vitesse doet goed bovenin mee maar grijpt naast een periodetitel en kan promotie naar de Hoofdklasse op haar buik schrijven. Vol goede moed wordt dan gestart aan het seizoen 2009/2010. Het, wat later blijkt, laatste jaar van Chris Treling als hoofdtrainer begint Vitesse erg goed, maar liefst 8 wedstrijden worden op rij gewonnen en de eerste periodetitel wordt dan ook terecht gewonnen. Na een moeizame tweede seizoenshelft promoveert Vitesse uiteindelijk achter kampioen Voorschoten '97 naar de hoofdklasse. En net als de keer ervoor wordt het seizoen in de hoofdklasse A geen succes. Hoewel de ploeg technisch meekan en vaak complimenten voor haar vertoonde spel incasseert, degradeert men opnieuw. Positief is, dat veel jonge spelers dat jaar doorbreken en de basis gaan vormen voor een nieuw, fris en strijdbaar team. Na 2 moeizame seizoenen (2011-2012 en 2012-2013) in de eerste klasse, waarbij Vitesse Delft in het 2e seizoen via de nacompetitie degradeert komt Vitesse Delft in het seizoen 2013-2014 uit in de 2e klasse. Het eerste seizoen in die klasse is lastig, maar met trainer Manuel Vissers, eindigt het team door vier overwinningen in de laatste vijf wedstrijden toch nog op een veilige 9e plek.

    In het daaropvolgende seizoen keert Peter Klomp terug als hoofdtrainer. Na vijf wedstrijden staat Vitesse op de laatste plaats met twee punten, maar er volgt een indrukwekkende inhaalrace en twee wedstrijden voor het einde pakt het de koppositie en staat die niet meer af. Van 2015 - 2018 speelt Vitesse Delft in de eerste klasse en handhaaft zich twee jaaar met keurige 8e en 9e plaats. Na twee jaar mooie resultaten verloopt het laatste seizoen teleurstellend. Veel blessures en ‘net niet’ wedstrijden betekenen nacompetitie en ook hierin loopt het mis. Oudere spelers gaan in het 3e team spelen. Seizoen 2018-2019 betekent opnieuw opbouwen vanuit de 2e klasse D met spelers vanuit de jeugd en aanvullingen van buiten Vitesse.

rfwbs-sliderfwbs-slide